Curcani din Aluat de Paine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Curcani din Aluat de Paine

Ingrediente

  • 2 bile din aluat de paine (marimea unui ou mic fiecare)
  • 1 ou batut
  • sticks de pretzel
  • migdale felii sau intregi
  • seminte de susan sau mac, sau chimen, sau nuca pisata
  • boabe de piper,
  • sare sau rosmarin

Mod de preparare

Se face un aluat de paine care se imparte in bile mici de marimea unui ou mic. Se pune la frigider sa fie reci. Se poate face aluatul si se poate tine la congelator pana la trei luni de zile. In cazul asta inainte de a pune la congelator se formeaza bilute de marimea unui ou mic si se congeleaza separat, puse pe o tava.

Dupa ce s-au congelat se pu toate intr-o punga, si se pastreaza pana le vine randul la copt. Deci, eu am scos aluatul de la congelator si l-am lasat la temparatura camerei pana s-a decongelat si a devenit moale dar totusi inca rece destul (altfel nu se poate lucra cu el ca se lipeste de maini).

Am luat doua bile si una am presat-o cu palma sa formez un disc de grosimea unui deget. A doua bila am presat-o doar putin si am taiat in doua, dar in parti inegale. Partea cea mai mica am modelat-o ca un sul si i-am dat forma cifrei doi, am uns cu ou batul partea discului unde trebuie sa fie gatul unui curcan si am lipit sulul.

Apoi am am facut o ciupitura cu foarfeca la jumate de cm de la varful sulului lipit pentru cap. Dupa aceia partea de aluat mai mare am presat-o cu palma si am crestat-o cu foarfeca, sa ii dau forma de eventai. Am uns din nou cu ou batut partea din spate a corpului curcanului si am atasat evantaiul obtinut si am format astfel coada curcanului. .

Am asezat direct pe tava pe care urma sa ii coc. Am acoperit cu o folie de plastic pe care inainte am uns-o cu ulei si am lasat la loc cald curcaneii ca sa isi dubleza marimea. Cand au fost aproape dospiti am indepartat folia de plastic, am uns corpul curcanului cu ou batut si am presarat seminte de susan pe corp iar pe coada am lipit (dupa ce am uns si acolo cu ou ) felii de migdale. Cine doreste poate folosi i loc de susan, seminte de mac, sau de chimen, sau nuci pisate.

Am uitat sa spun ca la capul curcanului unde am facut ciupitura aia mica, partea de la inceput se trage in jos ca sa se formeze gusa curcanului si deasupra gusei se lipeste cu ou o felie de migdala sau chiar o migdala intreaga (asta va fi ciocul curcii).

Am pus in cuptor tava si am copt la foc mediu ca si orice paine. Dupa ce i-am scos din cuptor am rupt in doua un betisor de saratea si am infipt in corpul curcanului pe post de picioare

Desigur am uita inca ceva sa mai scriu. La capul curcanului se lipeste cu ou cite o boaba de piper care este ochiul curcanului si de abia atunci se pune la cuptor ptr coacere
Eu am folosit ou pentru a asambla partile curcanului, dar se poate folosi apa in locul oului atunci cand este post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia