Dam jumarile prin masina de tocat nr 10 le asezonam cu sare cu piper cu chimen.
Intr-un lighean faina cernuta si aerata, ii facem gaura i mijloc punen jumatate din continutul unui pachetel de drojdie uscata diluam cu lapte caldut sa obtinem o mai a mica si cand incepe sa creasca spargem trei oua si cu jumarile facem un aluat de consistenta tare.
Il intindem foaie la 1 cm grosime si taiem diferite forme.
Separat pregatim o tava pentru a o baga la cuptor, tava in care asezam formele obtinute le ungem cu ou, radem cascaval pe ele, putin chimen si la bagam la cuptor. Timpul de coacere nu este mai mare de 25 de min la o temperatura de 200 de grade.
Se servesc calzi sau reci cu compoturi fel de fel, cu produse lactate, cu diferite ceaiuri si se pot consuma si simpli.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii