Crampo gaci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Faina alba 500 gr
  • Jumari uscate 500 gr
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • lapte 300ml
  • chimen
  • cascaval 200 gr
  • drojdie uscata

Mod de preparare

Dam jumarile prin masina de tocat nr 10 le asezonam cu sare cu piper cu chimen.

Intr-un lighean faina cernuta si aerata, ii facem gaura i mijloc punen jumatate din continutul unui pachetel de drojdie uscata diluam cu lapte caldut sa obtinem o mai a mica si cand incepe sa creasca spargem trei oua si cu jumarile facem un aluat de consistenta tare.

Il intindem foaie la 1 cm grosime si taiem diferite forme.

Separat pregatim o tava pentru a o baga la cuptor, tava in care asezam formele obtinute le ungem cu ou, radem cascaval pe ele, putin chimen si la bagam la cuptor. Timpul de coacere nu este mai mare de 25 de min la o temperatura de 200 de grade.
Se servesc calzi sau reci cu compoturi fel de fel, cu produse lactate, cu diferite ceaiuri si se pot consuma si simpli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici