Se porneste masina de piine la programul de aluat. Dupa ce s-a terminat programul se verifica daca aluatul este bun, daca este moale se mai pune faina si se da din nou la programul de aluat /framintat. Eu de regula putin aluatul la framintat de doua ori.
Se lasa in masina la dospit, cind a ajuns aproape de marginea cuvei masinii, se scoate masina din priza si se pune aluatul pe masa acoperita cu ulei si se lucreaza. Nu se mai framinta. Se portioneaza dupa dorinta si se umple tot dupa dorinta. Eu l-am umplut cu mac (l-am facut gen baigli) si l-am impletit apoi, l-am pus in tava rotunda si l-am copt.
O alta parte am umplut-o cu gem de caise amestecat cu nuca macinata, am rulat, am taiat felii cam de trei cm, le-am dat prin putin ulei, le-am tavalit prin nuca si le-am asezat intr-o farfurie una linga alta, cu taietura in sus. Le-am copt ca si pe cozonac
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataCiorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataVa prezint prajitura din care gusti o bucatica si mananci apoi pe nerasuflate toata tava....cu aluatul...
Prajitura cu branza dulce si stafideRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii