Cozonac Impletit cu Cacao

Complexitate
redusa
Cozonac Impletit cu Cacao

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 kg faina
  • - 600 ml lapte
  • - 200 g zahar
  • - 4 galbenusuri
  • - 50 g drojdie proaspata
  • - 50 g unt
  • - 1 lingurita sare
  • - esenta vanilie sau rom
  • - coaja de lamaie si portocala
  • Umplutura:
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri cacao
  • Pentru uns :
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se incalzeste laptele un pic, dupa care se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut.

Se cerne faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se pune compozitia de lapte si galbenusurile. Se amesteca un pic si se aduga sarea si aromele, coaja de poartocala si lamaie.

Untul se topeste, se lasa la racit si se adauga peste aluat.

Se framanta bine daca se lipeste de maini se adauga cate un pic de ulei si se famanta bine pana devine un aluat elastic.

Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cca 2 ore.

Cand a crescut se imparte in 6 bucati. Se unge masa cu ulei. Se intind in forma de dreptunghi si se pudreaza cu zaharul amestecat cu cacao.

Se ruleaza bine si se impletesc. Se pun in 2 tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt. Se lasa din nou la crescut 30 min. Se ung cu galbenusul batut bine cu 2 linguri de lapte. Se pudreaza cu zahar brun.

Se coc la foc moderat 1 ora.
Am facut un test in asteptarea Pastelui: wink: :) . Rezultatul un cozonac simplu si bun.

Nu este un cozonac foarte dulce cui ii place dulce trebuie sa mai adauge zahar 50 sau 100 g in plus dupa placerea fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Salata de boeuf cu linte si conopida
Bucataras.RO

Salata de boeuf cu linte si conopida

Salata de boeuf cu linte si conopida
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate