Cozonac evantai cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cozonac evantai cu mere

Ingrediente

  • 450g faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 180ml lapte
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 90g zahar
  • 80g unt
  • Umplutura:
  • 1kg mere
  • zahar dupa gust
  • scotisoara

Mod de preparare

Prima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta o rasturnam in bolul in care am pus faina, lasam 10 minute pana se umfla putin. Intre timp incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat ca sa fie caldut si zaharul sa fie topit. Oul il batem putin cu praful de sare si il adaugam in bolul cu faina, adaugam si laptele dulce si incepem sa framantam un aluat omogen si lipicios, ne ajutam de unt, pe care il topim, atat cat sa fie caldut. Dupa ce l-am incorporat bine, obtinem un aluat elastic si usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Dupa ce a crescut aluatul, il intindem intr-o forma dreptunghiulara si peste el asezam umplutura, taiem 3 fasii verticale, apoi aceste fasii le punem una peste alta si din nou taiem inca de 6 ori, pana obtinem 6 gramajoara in forma de patrat.
Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt asezam frumos gramajoarele, mai lasam putin la crescut si dam tava la cuptor pentru cca.35 minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra. Lasam sa se raceasca si putem servi cu drag!

Aveam niste mere care se cereau mancate, asa ca am facut un cozonac evantai tare bun, pufos si chiar simplu de facut! Cu siguranta o sa il mai fac! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti