Cozonac evantai cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cozonac evantai cu mere

Ingrediente

  • 450g faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 180ml lapte
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 90g zahar
  • 80g unt
  • Umplutura:
  • 1kg mere
  • zahar dupa gust
  • scotisoara

Mod de preparare

Prima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta o rasturnam in bolul in care am pus faina, lasam 10 minute pana se umfla putin. Intre timp incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat ca sa fie caldut si zaharul sa fie topit. Oul il batem putin cu praful de sare si il adaugam in bolul cu faina, adaugam si laptele dulce si incepem sa framantam un aluat omogen si lipicios, ne ajutam de unt, pe care il topim, atat cat sa fie caldut. Dupa ce l-am incorporat bine, obtinem un aluat elastic si usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Dupa ce a crescut aluatul, il intindem intr-o forma dreptunghiulara si peste el asezam umplutura, taiem 3 fasii verticale, apoi aceste fasii le punem una peste alta si din nou taiem inca de 6 ori, pana obtinem 6 gramajoara in forma de patrat.
Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt asezam frumos gramajoarele, mai lasam putin la crescut si dam tava la cuptor pentru cca.35 minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra. Lasam sa se raceasca si putem servi cu drag!

Aveam niste mere care se cereau mancate, asa ca am facut un cozonac evantai tare bun, pufos si chiar simplu de facut! Cu siguranta o sa il mai fac! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert prajitura cu visine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Această prăjitură mi s-a părut de vis. A ieșit foarte pufoasă, cremoasă și delicioasă. Crema de vișine a ieșit...

Desert prajitura cu visine si ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin