Cozonac cu Nuca in Bucatele

Complexitate
redusa
Cozonac cu Nuca in Bucatele

Ingrediente

  • -250 g nuca macinata
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -130 g zahar pudra
  • -putin lapte caldut
  • -250 g branza cremoasa (quark) sau se poate folosi branza proaspata de vaci, scursa, amestecata cu putina smantana sau iaurt gras pentru a deveni cremoasa ori ricotta
  • -5 linguri ulei
  • -5 linguri lapte
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -300 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecati nuca macinata, scortisoara pudra, 50 g zahar praf si atata lapte caldut pana totul devine ca o crema ceva mai tare ce se poate intinde cu cutitul.

Separat, frecati crema de branza cu sarea, oul, uleiul, 5 linguri de lapte, zaharul vanilat, zaharul ramas, pana ce zaharul s-a topit, turnati peste faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati bine.
Intindeti in foaie subtire in forma de dreptunghi, pe masa de lucru si repartizati uniform umplutura cu nuca, pe intreaga suprafata, ajutandu-va de un cutit.

Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime si asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti-le cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte caldut si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20-25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti-le pudrate cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala