Cozonac cu Nuca in Bucatele

Complexitate
redusa
Cozonac cu Nuca in Bucatele

Ingrediente

  • -250 g nuca macinata
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -130 g zahar pudra
  • -putin lapte caldut
  • -250 g branza cremoasa (quark) sau se poate folosi branza proaspata de vaci, scursa, amestecata cu putina smantana sau iaurt gras pentru a deveni cremoasa ori ricotta
  • -5 linguri ulei
  • -5 linguri lapte
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -300 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecati nuca macinata, scortisoara pudra, 50 g zahar praf si atata lapte caldut pana totul devine ca o crema ceva mai tare ce se poate intinde cu cutitul.

Separat, frecati crema de branza cu sarea, oul, uleiul, 5 linguri de lapte, zaharul vanilat, zaharul ramas, pana ce zaharul s-a topit, turnati peste faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati bine.
Intindeti in foaie subtire in forma de dreptunghi, pe masa de lucru si repartizati uniform umplutura cu nuca, pe intreaga suprafata, ajutandu-va de un cutit.

Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime si asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti-le cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte caldut si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20-25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti-le pudrate cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia