Intr-un bol, amestecati nuca macinata, scortisoara pudra, 50 g zahar praf si atata lapte caldut pana totul devine ca o crema ceva mai tare ce se poate intinde cu cutitul.
Separat, frecati crema de branza cu sarea, oul, uleiul, 5 linguri de lapte, zaharul vanilat, zaharul ramas, pana ce zaharul s-a topit, turnati peste faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati bine.
Intindeti in foaie subtire in forma de dreptunghi, pe masa de lucru si repartizati uniform umplutura cu nuca, pe intreaga suprafata, ajutandu-va de un cutit.
Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime si asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte caldut si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20-25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti-le pudrate cu zahar praf.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii