Intr-un bol, amestecati nuca macinata, scortisoara pudra, 50 g zahar praf si atata lapte caldut pana totul devine ca o crema ceva mai tare ce se poate intinde cu cutitul.
Separat, frecati crema de branza cu sarea, oul, uleiul, 5 linguri de lapte, zaharul vanilat, zaharul ramas, pana ce zaharul s-a topit, turnati peste faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati bine.
Intindeti in foaie subtire in forma de dreptunghi, pe masa de lucru si repartizati uniform umplutura cu nuca, pe intreaga suprafata, ajutandu-va de un cutit.
Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime si asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte caldut si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20-25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti-le pudrate cu zahar praf.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii