Cozonac cu Nuca in Bucatele

Complexitate
redusa
Cozonac cu Nuca in Bucatele

Ingrediente

  • -250 g nuca macinata
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -130 g zahar pudra
  • -putin lapte caldut
  • -250 g branza cremoasa (quark) sau se poate folosi branza proaspata de vaci, scursa, amestecata cu putina smantana sau iaurt gras pentru a deveni cremoasa ori ricotta
  • -5 linguri ulei
  • -5 linguri lapte
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -300 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecati nuca macinata, scortisoara pudra, 50 g zahar praf si atata lapte caldut pana totul devine ca o crema ceva mai tare ce se poate intinde cu cutitul.

Separat, frecati crema de branza cu sarea, oul, uleiul, 5 linguri de lapte, zaharul vanilat, zaharul ramas, pana ce zaharul s-a topit, turnati peste faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati bine.
Intindeti in foaie subtire in forma de dreptunghi, pe masa de lucru si repartizati uniform umplutura cu nuca, pe intreaga suprafata, ajutandu-va de un cutit.

Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime si asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti-le cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte caldut si dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20-25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti-le pudrate cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Bucataras.RO

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime

Pentru ca Bucataras m-a rasplatit cu un panini maker, m-am gandit sa fac clatitele la acest aparat. Am pregatit un aluat mai...

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia