Un cozonac pufos si sromat, 100% natural ,cozonac preparat cu faina de grau proaspat macinat..prea bun, prea ca la tara!
Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute .
Restul de lapte l-am pus intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Cand s-a topit zaharul am dat craticioara deoparte.
Am batut oul intreg si cele doua galbenusuri cu furculita si le-am adaugat in laptele racorit,impreuna cu esenta de rom.
Am pus untul si uleiul la incalzit. Am lasat doar cat sa se topeasca untul si am dat deoparte..
Intr-un castron mare am cernut faina ,am facut o gropita in mijloc cu mana si am pus drojdia,compozitia de oua si lapte ,jumatate din unt si ulei si coaja de lamaie.
Am framantat pana s-au incorpororat toate ingredientele , apoi am rasturnat aluatul pe masa si am framantat bine 45 de minute,adugand treptat restul de ulei si unt.Aluatul trebuie sa iasa neted si nelipicios
Am intins aluatul cu mana ,am presarat fructele uscate, am impaturit si am mai framantat putin pana s-au repartizat fructele uniform.
Am pus aluatul in castron l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca o ora ).
Dup ce aluatul a crescut,l-am rasturnat pe masa si l-am mai framantam putin. Am impartit aluatul in doua, am dat forma de rulou fiecarei bucati si le-am impletim prin rasucire.
Am pus aluatul intr-o forma de guguluf unsa cu unt si l-am mai lasat la crescut aproximativ o jumatate de ora, dupa care l-am uns cu ou batut.
L-am copt cca 45 -50 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.
Midii în sos de vin și portocaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii