Cozonac cu Ciocolata, Stafide si Alune

Complexitate
redusa
Cozonac cu Ciocolata, Stafide si Alune

Ingrediente

  • Am facut aseara primul meu cozonac; va trimit reteta si pozele!
  • 500 gr faina
  • 20 gr - 25 gr drojdie proaspata sau 1 lingurita drojdie uscata
  • 50 ml apa calduta
  • 5 linguri zahar
  • un praf sare
  • 3 galbenuse
  • 8 linguri rase de smantana (15 % grasime)
  • 110 gr unt (65 % grasime)
  • 2 plicuri zahar cu vanilie
  • coaja rasa de lamaie sau de portocala
  • Umplutura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr alune
  • 100 gr stafide
  • Sirop:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la framantat si la dospit. Dupa dospire se scoate aluatul din cuva si se asaza pe o planseta unsa cu ulei. Se imparte aluatul in trei bucati. Se intinde o bucata de aluat cu sucitorul pana se face un dreptunghi de marimea tavii in care se va coace. Se umple cu stafide (care au fost tinute o ora in rom), bucatele de ciocolata si alune (alunele pot fi tocate in bucati mai mari) si se ruleaza. Se impletesc cei 3 cozonacei si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (eu am uns si hartia).

Se lasa in tava sa mai creasca 30 min si apoi se pune in cuptorul incalzit dinainte la 180 grade. Se lasa la copt 1 ora. Intre timp se face siropul: se amesteca galbenusul cu zaharul si apoi se adauga laptele. Dupa ce este scos din cuptor se unge (asa fierbinte) cu sirop. Se scoate cozonacul copt din tava dupa 10 min. Si se inveleste in prosop, apoi in folie nailon si apoi iarasi in prosop.(multumesc Leila).

Se serveste dupa ce se receste. Este foarte pufos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat
5
Romania

Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat