Cozonac cu Ciocolata, Stafide si Alune

Complexitate
redusa
Cozonac cu Ciocolata, Stafide si Alune

Ingrediente

  • Am facut aseara primul meu cozonac; va trimit reteta si pozele!
  • 500 gr faina
  • 20 gr - 25 gr drojdie proaspata sau 1 lingurita drojdie uscata
  • 50 ml apa calduta
  • 5 linguri zahar
  • un praf sare
  • 3 galbenuse
  • 8 linguri rase de smantana (15 % grasime)
  • 110 gr unt (65 % grasime)
  • 2 plicuri zahar cu vanilie
  • coaja rasa de lamaie sau de portocala
  • Umplutura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr alune
  • 100 gr stafide
  • Sirop:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la framantat si la dospit. Dupa dospire se scoate aluatul din cuva si se asaza pe o planseta unsa cu ulei. Se imparte aluatul in trei bucati. Se intinde o bucata de aluat cu sucitorul pana se face un dreptunghi de marimea tavii in care se va coace. Se umple cu stafide (care au fost tinute o ora in rom), bucatele de ciocolata si alune (alunele pot fi tocate in bucati mai mari) si se ruleaza. Se impletesc cei 3 cozonacei si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (eu am uns si hartia).

Se lasa in tava sa mai creasca 30 min si apoi se pune in cuptorul incalzit dinainte la 180 grade. Se lasa la copt 1 ora. Intre timp se face siropul: se amesteca galbenusul cu zaharul si apoi se adauga laptele. Dupa ce este scos din cuptor se unge (asa fierbinte) cu sirop. Se scoate cozonacul copt din tava dupa 10 min. Si se inveleste in prosop, apoi in folie nailon si apoi iarasi in prosop.(multumesc Leila).

Se serveste dupa ce se receste. Este foarte pufos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)
Bucataras.RO

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

Se întâmplă des să-mi rămână bucăți de carne bună din diverse mâncăruri. Cum nu arunc mai...

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai