Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la framantat si la dospit. Dupa dospire se scoate aluatul din cuva si se asaza pe o planseta unsa cu ulei. Se imparte aluatul in trei bucati. Se intinde o bucata de aluat cu sucitorul pana se face un dreptunghi de marimea tavii in care se va coace. Se umple cu stafide (care au fost tinute o ora in rom), bucatele de ciocolata si alune (alunele pot fi tocate in bucati mai mari) si se ruleaza. Se impletesc cei 3 cozonacei si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (eu am uns si hartia).
Se lasa in tava sa mai creasca 30 min si apoi se pune in cuptorul incalzit dinainte la 180 grade. Se lasa la copt 1 ora. Intre timp se face siropul: se amesteca galbenusul cu zaharul si apoi se adauga laptele. Dupa ce este scos din cuptor se unge (asa fierbinte) cu sirop. Se scoate cozonacul copt din tava dupa 10 min. Si se inveleste in prosop, apoi in folie nailon si apoi iarasi in prosop.(multumesc Leila).
Se serveste dupa ce se receste. Este foarte pufos.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii