Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la framantat si la dospit. Dupa dospire se scoate aluatul din cuva si se asaza pe o planseta unsa cu ulei. Se imparte aluatul in trei bucati. Se intinde o bucata de aluat cu sucitorul pana se face un dreptunghi de marimea tavii in care se va coace. Se umple cu stafide (care au fost tinute o ora in rom), bucatele de ciocolata si alune (alunele pot fi tocate in bucati mai mari) si se ruleaza. Se impletesc cei 3 cozonacei si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (eu am uns si hartia).
Se lasa in tava sa mai creasca 30 min si apoi se pune in cuptorul incalzit dinainte la 180 grade. Se lasa la copt 1 ora. Intre timp se face siropul: se amesteca galbenusul cu zaharul si apoi se adauga laptele. Dupa ce este scos din cuptor se unge (asa fierbinte) cu sirop. Se scoate cozonacul copt din tava dupa 10 min. Si se inveleste in prosop, apoi in folie nailon si apoi iarasi in prosop.(multumesc Leila).
Se serveste dupa ce se receste. Este foarte pufos.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii