Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata faina in vas de la inceput, punem jumatate , restul adaugam pe parcurs. Incalzim laptele, topim zaharul in lapte, batem albusurile spuma si frecam galbenusurile separat.Bunica adauga tot timpul coaja rasa de lamaie.Eu am folosit esenta de portocala.
Facem o adancitura in mijlocul fainii, adaugam maiaua crescuta, galbenusurile si laptele pe rand, amestecand usor dupa fiecare.Amestecam bine cu faina , adaugam si albusurile spuma framantand cu mana( bunica punea intotdeauna in compozitie albusurile batute spuma). Adaugam treptat si uleiul framantand cat putem de mult. Eu nu am rezistat mai mult de 15 minute.Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp taiem rahatul cuburi si amestecam 5-6 linguri de cacao cu 7-8 linguri zahar.
Cand a crescut aluatul, il impartim in patru.Pe fiecare bucata de aluat intinsa presaram rahat sau cacao amestecata cu zahar, apoi rulam si impletim cate doua rulouri.Obtinem doi cozonaci.Eu am facut un cozonac din doua rulouri cu cacao si unul dintr-un rulou cu cacao si unul cu rahat.
Punem cozonacii in tavile in care am pus hartie de copt (bunica le ungea cu ulei si tapeta cu faina) si lasam sa mai creasca o jumatate de ora.Ungem cozonacii cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si ii presaram cu zahar Introducem la cuptor pana se coc. Coptul depinde de cuptorul fiecaruia.Eu cred ca i-am lasat 50-60 minute.La inceput la foc mare, apoi mediu.
Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte....
Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezanDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii