Covrigi cu Seminte

Complexitate
redusa
Covrigi cu Seminte

Ingrediente

  • Face 8 covrigi:
  • 2 1/4 lingurite drojdie activa granulata
  • 2 linguri zahar nerafinat brun
  • 250 ml apa calda (aprox 40 c)
  • 440 g faina de grau alba
  • 1 3/4 lingurita sare de mare
  • seminte de mac
  • seminte de floarea soarelui
  • un ou ecologic

Mod de preparare

Puneti intr-o cana drojdia, zaharul si apa. Amestecati apoi lasati deoparte 15 minute. Puneti sarea in apa amestecati din nou si turnati peste faina. Cu o furculita inglobati faina si formati un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute.

Acesta trebuie sa fie nelipcios, ferm si elastic. Puneti o lingura de ulei de masline intr-un bol si ungeti aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora sau pana cand s-a dublat in marime. Apasati aluatul usor si mai lasati 10 minute.

Impartiti acesta in 8 bucati, formati-le in bile, apoi cu putina faina pe un deget faceti o gaura in mijloc cu diametrul de 2 cm, formati putin intr-un disc si asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu. Acoperiti si lasati inca 10-15 minute. Aduceti o oala cu apa la o fierbere lenta.

Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Puneti cate 2-3 bucati de aluat si fierbeti in oala un minut pe fiecare parte. Lasati sa se stoarca de apa cand scoateti cu o paleta si transferati-i inapoi in tava. Ungeti deasupra cu putin ou batut si presarati seminte dupa plac.

Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
Acesti covrigi sunt deliciosi serviti simplu sau pentru sandwichuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie