Puneti intr-o cana drojdia, zaharul si apa. Amestecati apoi lasati deoparte 15 minute. Puneti sarea in apa amestecati din nou si turnati peste faina. Cu o furculita inglobati faina si formati un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute.
Acesta trebuie sa fie nelipcios, ferm si elastic. Puneti o lingura de ulei de masline intr-un bol si ungeti aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora sau pana cand s-a dublat in marime. Apasati aluatul usor si mai lasati 10 minute.
Impartiti acesta in 8 bucati, formati-le in bile, apoi cu putina faina pe un deget faceti o gaura in mijloc cu diametrul de 2 cm, formati putin intr-un disc si asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu. Acoperiti si lasati inca 10-15 minute. Aduceti o oala cu apa la o fierbere lenta.
Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Puneti cate 2-3 bucati de aluat si fierbeti in oala un minut pe fiecare parte. Lasati sa se stoarca de apa cand scoateti cu o paleta si transferati-i inapoi in tava. Ungeti deasupra cu putin ou batut si presarati seminte dupa plac.
Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
Acesti covrigi sunt deliciosi serviti simplu sau pentru sandwichuri.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii