Intr-un bol se amesteca faina cu varful de sare, zaharul, coaja de lamaie si oul. Se pune untul la microunde pt cateva secunde, dupa care se pune peste faina. Se dizolvam drojdia in lapte si se amesteca cu cele de mai sus. Se amestecam toate ingredientele, rezultandu-va o coca perfecta.
Aluatul se framanta putin, dupa care se lasa la crescut pt 1h 30, pana isi dubleaza volumul. Dupa acest timp, se da cu faina pe masa si se pune coca.
Se intinde aluatul subtire. Cu ajutorul unui cutit se taie aluatul in patratele, avand grija ca marginile sa fie indepartate, pt ca se vor folosii mai tarziu.
In mijlocul fiecarui patratel, se pune gem de afine. Se ia un patratel, se prind doua colturi opuse, dupa care se prind celelalte doua colturi.
Si asa s-a facut un cosulet:). Cosuletele se aranjeaza in tava.
Marginile se framanta, iar aluatul se intinde si se face la fel ca si prima data, asa incat sa se foloseasca tot aluatul. Tava se da la cuptor, pana cosuletele devin maronii.
Pofta buna!
Se poate folosi orice tip de gem.
Puteti, da, prin zahar, fiecare cosulet, dupa ce au fost scoase din cuptor.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii