Cornuri cu Untura si Rahat

Complexitate
redusa
Cornuri cu Untura si Rahat

Ingrediente

  • -600g faina
  • -2 oua
  • -4 linguri untura, cu varf
  • -100ml lapte
  • -20 g drojdie
  • -2 linguri zahar + 3 linguri
  • -coaja de la o lamaie
  • -sare
  • -rahat

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina, 2 linguri de zahar, sare, coaja de lamaie rasa, 1 ou intreg si galbenusul de la celalalt ou si untura. Frecam bine toate ingredientele, in maini.

Dupa care, adaugam drojdia dizolvata in lapte. Framantam bine, pana vom avea un frumos aluat, perfect pt intins.

Separat, taiem si rahatul feliute.

Fara ca sa lasam aluatul la crescut, rupem o bucata din el, pe care o intindem, o taiem in 8, punem rahat la fiecare capat si le rulam.
Si asa se face cu tot aluatul.

Dupa ce s-au format cornurile, punem intr-un bol albusul ramas si intr-o farfurie zahar.
Ungem fiecare corn cu albus, dupa care il tavalim prin zahar. Aranjam cornurile in tava.
Dupa ce tava e plina, se da la cuptor, pana cornurile devin aurii..

Pofta buna!
Se servesc reci :) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)