Se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, drojdia uscata si apoi adaugam laptele caldut putin cate putin, apoi adaugam uleiul, albusul de ou si sare. Framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Cand e gata acoperim bolul si-l lasam sa cresca aprox 30 min. Cand a crescut luam aluatul si il impartim in 12 bucati de forma unei mingi de tenis. Luam fiecare minge (aluat) o intindem si o ungem cu unt. Procedem la fel si cu celelalte mingiute. Apoi le punem una peste alta. Le mai lasam sa creasca 15 min apoi intindem intr-un singur aluat. Aluatul il taiem prima oara pe jumate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei. Punem branza pe fiecare triunghi si rulam. Cand sunt gata le punem in tava, le ungem cu ou si presaram mac deasupra. Dam la cuptor 25 min sau pana devine auriu deasupra.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii