Faina, ouale, drojdia, condimentele, zaharul si laptele caldut se amesteca bine pana arata uniform si incepe sa se dezlipeasca un pic de pe degete. Se adauga incet uleiul amestecand bine si incaorporandu-l. Trebuie sa rezulte un aluat moale, desprins de pe marginea bolului in care amestecati. Se acopera bolul cu un prosop si se pune la cald pana isi dubleaza volumul ( cam 1/2 ora). In acest timp incalzim cuptorul.
Din aluatul rezultat se fac patru bile care se intind cu facaletul cam cat o farfurie intinsa si groase de 5 mm. (Nu e stiinta exacta). Se ung cu gem si se presara nuca rasa apoi se taie in raze in 8 bucati. Din margine se ruleaza spre centru formandu-se cornuri. Se ung cu lapte sau ou ( daca vreti sa mai spargeti unul) si se presara cu zahar tos. Se pun la foc moale la inceput si mai iute cand au crescut ( sau foc moderat tot timpul)
Daca va raman pentru a doua zi si nu va plac reci incalzitii 10 sec in microunde.
Cu ceai, lapte, cafea sau sucuri de fructe.
Acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am facut de ziua lui Denis, un tort care initial a vrut sa fie altceva si pentru...
Desert tort 16 aniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii