Faina, ouale, drojdia, condimentele, zaharul si laptele caldut se amesteca bine pana arata uniform si incepe sa se dezlipeasca un pic de pe degete. Se adauga incet uleiul amestecand bine si incaorporandu-l. Trebuie sa rezulte un aluat moale, desprins de pe marginea bolului in care amestecati. Se acopera bolul cu un prosop si se pune la cald pana isi dubleaza volumul ( cam 1/2 ora). In acest timp incalzim cuptorul.
Din aluatul rezultat se fac patru bile care se intind cu facaletul cam cat o farfurie intinsa si groase de 5 mm. (Nu e stiinta exacta). Se ung cu gem si se presara nuca rasa apoi se taie in raze in 8 bucati. Din margine se ruleaza spre centru formandu-se cornuri. Se ung cu lapte sau ou ( daca vreti sa mai spargeti unul) si se presara cu zahar tos. Se pun la foc moale la inceput si mai iute cand au crescut ( sau foc moderat tot timpul)
Daca va raman pentru a doua zi si nu va plac reci incalzitii 10 sec in microunde.
Cu ceai, lapte, cafea sau sucuri de fructe.
Muschiulet de porc la slow cooker, sau cum m-am imprietenit de curand cu un aparat de care nu mai mai dezlipesc! Primul...
Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-VideoInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii