Din lapte, drojdie, 50gr zahar si 4 lg de faina am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, dupa aceia am adaugat ouale batute cu restul de zahar, sare si uleiul, faina amestecata cu praful de copt se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita. Impartim aluatul in doua iar o parte o amestecam cu cacao dizolvata in putin lapte. Astfel aluaturile obtinute le lasam sa creasca.
Dupa ce au crescut le portionam obtinand cate 8 portii din fiecare. Se mai lasa sa creasca si fiecare se intinde in forma de cerc care se taie in 4. Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu merdeneaua ca sa le fixam, apoi asezam bucatile de rahat si rulam. Le mai lasam sa creasca 15 min apoi le coacem la foc mic.
Dupa ce le scoatem le insiropam in siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa. Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.
Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...
Ciorbita de perisoare cu amestec de legumeReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii