Cornuri Aperitiv cu Gust de Branza

Complexitate
redusa
Cornuri Aperitiv cu Gust de Branza

Ingrediente

  • Aluat
  • -60 g unt topit
  • -180-200 ml lapte caldut
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingurita sare
  • -400 g faina
  • -2 galbenusuri
  • -20 g drojdie proaspata / 1 plic drojdie uscata
  • Umplutura
  • -100 g branza de vaci, nesarata
  • -100 g telemea
  • -100 g unt
  • Altele
  • -ulei
  • -1 galbenus, pentru finisat

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, galbenusurile si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, amestecati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: amestecati drojdia cu zahar, dizolvati cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri faina. Lasati acoperit la crescut. Frecati galbenusurile cu sarea, diluati cu restul de lapte caldut si turnati peste faina cernuta. Adaugati drojdia crescuta si framantati un aluat neted, elastic si nelipicios, punand cate putin din untul topit si caldut. La nevoie, adaugati 1- 2 linguri de faina (daca aluatul e prea moale) sau 10- 20 ml lapte caldut (daca e prea tare). Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei.

Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de circa 1 cm si ungeti uniform cu toata umplutura, obtinuta prin omogenizarea ingredientelor.

Rulati sub forma de sul, pe lungimea foii. Acoperiti cu un prosop si lasati 15- 20 min sa se odihneasca, la temperatura camerei.

Intindeti inca o data aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, aproximativ identica cu prima, rulati, acoperiti cu un prosop si lasati pentru inca 15- 20 min la odihna.

Intindeti din nou intr-o foaie dreptunghiulara, avand grija ca planul de lucru si sucitorul sa fie unse cu ulei si taiati aluatul sub forma de triungiuri.

Formati cornulete ruland de la baza spre varf si transferati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasati 20 min la crescut, in loc cald, apoi ungeti cu galbenus usor batut.

Dati la cuptorul preincalzit, 10 min la 190 grade, apoi inca 10- 15 min la 180 grade sau pana cand cornuletele sunt facute, frumos crescute si rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati la racorit.

Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert tort 28 a lui Mai
Bucataras.RO

Desert tort 28 a lui Mai

Imi place sa fac previziuni ca se mai vrea repetata chestia asta pe care am prestat-o......La multi ani, Madalina !

Desert tort 28 a lui Mai
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!