Se pune faina cernuta intr-un vas ceva mai mare, se adauga praful de copt si se amesteca bine. Untura si untul dat pe razatoarea de mere se adauga deasupra si cu palmele frecam sa incorporam in faina, grasimea. Trebuie sa obtinem un amestec faramicios asemanator firimiturilor de paine.
Adaugam apoi zaharul, coaja de lamaie (vanilia praf) oul intreg si galbenusurile precum si smantana (doar 3 linguri la inceput) si incepem sa framantam. Daca aluatul mai cere smantana mai adaugam tot cate o lingura si framantam pana obtinem un aluat moale, lipicios dar care se poate intinde usor cu sucitorul.
Se imparte in bucati (eu am facut doar 3 bile restul am pus la congelator pentru a-l folosi alta data) .
Fiecare bila o intindem in forma rotunda si o impartim, prin taiere, in 8 feliute.
Asezam cate o lingurita de magiun pe partea lata a feliutelor si rulam spre varf in asa fel incat sa inchidem in aluat magiunul.
Asezam in tava si introducem in cuptorul preancalzit la foc mediu. Coacem pana devin usor aurii (eu am uitat de ele si le-am cam ars putintel, deci aveti grija sa nu faceti ca mine) .
Le scoatem din tava, le aranjam pe platou si le pudram cu zahar praf amestecat cu vanilie.
Se servesc reci.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorUn desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si mentaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii