Cornulete cu Magiun din Aluat Fraged

Complexitate
redusa
Cornulete cu Magiun din Aluat Fraged

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 ou intreg
  • 2-3 galbenusuri (2 daca sant ouale mari si 3 daca sant mai mici)
  • coaja rasa de lamaie dupa gust (sau vanilie praf)
  • 6-7 linguri cu zahar (nu este dulce deloc si daca folositi un gem mai acrisor trebuie sa mariti cantitatea de zahar daca doriti)
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • 100 gr unt rece si dat pe razatoarea de mere
  • 4-6 linguri de smantana (se va pune la inceput doar 3 linguri si pe parcursul framantari se mai adauga tot cate o lingura pana obtinem un aluat moale, dar usor de intins)
  • magiun (sau oricare gem doriti cu conditia sa fie de casa nu din cel cumparat, ca se va lichefia la caldura cuptorului)

Mod de preparare

Se pune faina cernuta intr-un vas ceva mai mare, se adauga praful de copt si se amesteca bine. Untura si untul dat pe razatoarea de mere se adauga deasupra si cu palmele frecam sa incorporam in faina, grasimea. Trebuie sa obtinem un amestec faramicios asemanator firimiturilor de paine.

Adaugam apoi zaharul, coaja de lamaie (vanilia praf) oul intreg si galbenusurile precum si smantana (doar 3 linguri la inceput) si incepem sa framantam. Daca aluatul mai cere smantana mai adaugam tot cate o lingura si framantam pana obtinem un aluat moale, lipicios dar care se poate intinde usor cu sucitorul.

Se imparte in bucati (eu am facut doar 3 bile restul am pus la congelator pentru a-l folosi alta data) .

Fiecare bila o intindem in forma rotunda si o impartim, prin taiere, in 8 feliute.

Asezam cate o lingurita de magiun pe partea lata a feliutelor si rulam spre varf in asa fel incat sa inchidem in aluat magiunul.

Asezam in tava si introducem in cuptorul preancalzit la foc mediu. Coacem pana devin usor aurii (eu am uitat de ele si le-am cam ars putintel, deci aveti grija sa nu faceti ca mine) .

Le scoatem din tava, le aranjam pe platou si le pudram cu zahar praf amestecat cu vanilie.

Se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Bucataras.RO

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti