Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste.
Pregatim maiaua.
Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar pana cand se omogenizeaza, adaugam 3 linguri de lapte caldut si o lingura de faina, apoi amestecam putin.
Faina o punem intr-un vas mare, iar in mijlocul ei facem un cuibusor in care punem maiaua la dospit 10-15 minute. Cand maiaua si-a dublat volumul, adaugam un praf de sare, laptele caldut si galbenusurile frecate cu zahar.
Aluatul se framanta foarte energic aproximativ 30 de minute. Pe timpul framantarii, ne ungem cu unt pe maini, astfel se incorporeaza untul in aluat foarte bine.
Aluatul se acopera si se pune la dospit timp de o ora.
Cat timp aluatul este la dospit, vom pregati umplutura. Se da pe răzătoare casul de oaie și se taie mărunt mărarul si ceapa verde. Se amestecă ouăle cu sare, se bat bine, apoi se pun peste brânză şi se frământă bine, împreună cu mărarul si ceapa verde.
Pentru o forma mai speciala la aceasta placinta, am preferat ca sa fac niste bile din aluat umplute cu cas, marar si ceapa verde si apoi sa fac un colac din aluat in care sa incorporez si aceste bile umplute.
Intr-o tava rotunda yena, pe care o ungem putin cu ulei asezam bilele cu umplutura de cas si dandu-i forma de colac. Tava cu colacul cu umplutura o lasam la crescut pana ce isi dubleaza volumul, in aceeasi incepere incalzita.
Dupa ce a crescut, ungem cu 1 ou batut cu 1 lingurita zahar. Apoi, dam la cuptor la 180 de grade C, aproximativ o ora.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii