Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • Foi:
  • 7 albuse
  • 11 linguri de zahar
  • 200 g de nuca de cocos
  • un praf de copt sau o lingurita de amoniac stins in zeama de lamaie
  • 4 - 5 linguri de faina;
  • Crema:
  • 7 galbenuse
  • 11 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • o budinca de vanilie
  • 4 linguri de vanilie
  • 200 g lapte (o cana)
  • 150 g margarina

Mod de preparare

Pentru FOI:
Cele 7 albuse se bat foarte bine (daca intorci bolul in care le bati cu fundul in jos, albusele nu cad) apoi se adauga zaharul, cate o lingura pe rand si presarat. Daca zaharul s-a topit, la fel se adauga nuca de cocos, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se imparte in doua si se intinde fiecare parte intr-o tava (forma poate fi dreptunghilara, dupa preferinta) si se da la cuptor. Foile se lasa pana primesc o culoare rumena, maro deschis. E recomandat sa nu fie foarte arse.

Crema:
Galbenusele se freaca cu zaharul bine, pana acesta se topeste, apoi se continua intocmai ca si la prepararea unei budinci obisnuite, adaugandu-se gelatina si dupa ce crema s-a racit un pic, dar nu foarte tare, se mai pune margarina.

Crema se va aseza intre cele doua foi iar peste foaia de deasupra se face o glazura ce poate fi ornata cu nuca de cocos. Glazura poate fi chiar si ciocolata neagra de menaj topita in care se adauga putin ulei.
Dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa