Foarte important: nu amestecati compozitia prea mult! ! ! , Trebuie sa aibe mici gogoloase.
1. Intr-un container amesteci toate ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar.
2. Intr-un alt container amesteci ouale batute spuma, laptele batut, untul si vanilia.
3. Combini cele doua compozitii, uscate si lichide cu mare grija doar pina se incorporeaza, nu prea mult! ! ! !
Incingi putin unt intr-o tigaie teflon, apoi pui cu un polonic mic compozitia in tigaie (cam 60 ml fiecare, dupa ochi), vreo 4-5. Dupa 1 minut presari ciocolata sau fructe, sau ce-ti pofteste inima.
Cind s-au rumenit, le intorci cu o paleta si le lasi pina se rumenesc.
Le servesti calde, cu o lingurita de frisca si citeva picaturi de miere presarata pe ele. Se pot manca si cu sirop de artar. Daca faceti cu banane, cind le intoarceti puneti putina lamaie stoarsa, bananele sint prea dulci fara putina lamaie.
Pofta Buna!
Aceste clatite sint ca niste placintele, au mare trecere la copii, (si la adulti daca mai raman) la micul dejun, variantele sint nenumarate, le scriu doar pe cele incercate de mine si care sint foarte bune: zmeura, mure, struguri, cirese, banane felii, mere rase, branza de vaci, , sunca cubulete, branza telemea rasa. Se pot pune fructe crude, inghetate, pe care le dezgheti in prealabil, sau din dulceata, ca si afine, zmeura, mure. Nu am facut niciodata cu fructe din compot, asa ca nu stiu daca iese bun.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii