Chifle Pufoase, Crocante si Delicioase

Complexitate
redusa
Chifle Pufoase, Crocante si Delicioase

Ingrediente

  • Pentru cca 16 buc
  • -50 g unt, topit si racorit
  • -200 ml lapte, caldut
  • -100 ml apa, calduta
  • -1 lingurita zahar
  • -1 praf de sare
  • -500 g faina
  • -21 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • Pentru finisat
  • -lapte
  • -susan si / sau mac

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, laptele si apa caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.
Turnati peste restul de faina, impreuna cu untul topit si racorit.
Incepeti sa framantati, adaugand cate putin din laptele si apa calduta, pana obtineti un aluat destul de compact si care se dezlipeste de vas si mana.
Adaugati sarea si continuati sa framantati inca cca 10 min.
Puneti aluatul modelat sub forma de minge intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele.
Modelati fiecare bucata sub forma de bila si asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Crestati adanc, pe mijloc, cu lama unui cutit bine ascutit.
Lasati cca 20 min la crescut, in loc cald, fara curenti de aer.
Ungeti delicat cu putin lapte si presarati cu susan si / sau mac.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt facute si frumos rumenite.
Scoateti din tava si lasati 10 min sa se odihneasca, acoperite cu un prosop de panza, inainte de a fi servite.

Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa
Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Pandispan pufos
2
Dulciuri

Pandispan pufos

Pandispan pufos
Spaghete carbonara reţetă
3
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Unt Clarifiat - Ghee
4
Sosuri

Unt Clarifiat - Ghee

Unt Clarifiat - Ghee
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat