Chifle pentru Mic Dejun

Complexitate
redusa
Chifle pentru Mic Dejun

Ingrediente

  • Umplutura
  • -60 g unt moale
  • -1 lingura cu varf patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -2 catei de usturoi
  • trecuti prin presa
  • Aluat
  • -525 g faina
  • -230 ml lapte sau apa ori amestec
  • -4 linguri ulei
  • -2 linguri rase zahar
  • -1 ¼ lingurita sare
  • -2 ¼ ligurita drojdie uscata sau 25- 30 g drojdie proaspata
  • -1/2 lingurita busuioc uscat
  • -1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru uns
  • -1 ou
  • -1-2 linguri de lapte
  • -ulei

Mod de preparare

Frecati untul cu patrunjel verde si usturoiul pana capata aspect cremos. Lasati in asteptare la temperatura camerei.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, busuiocul, oregano, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele.

Rotunjiti fiecare bucata de aluat intre palme si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Sectionati-le pe mijloc cu lama ascutita a unui cutit, fara sa taiati pana in partea de jos.
Puneti cate 1 lingurita din umplutura in crapatura chiflelor si lasati apoi la crescut, in loc cald, pentru circa 10- 15 min.

Intre timp, preancalziti cuptorul la 200 grade si introduceti un vas cu apa in partea de jos a cuptorului. Separat, bateti galbenusul cu lapte. Ungeti chiflele cu ou si dati tava la cuptorul incins pentru 20- 25 min sau pana ce acestea sunt coapte si frumos rumenite.

Serviti calde.
Dupa racire se pot pastra in punga de plastic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia