Chifle pentru Mic Dejun

Complexitate
redusa
Chifle pentru Mic Dejun

Ingrediente

  • Umplutura
  • -60 g unt moale
  • -1 lingura cu varf patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -2 catei de usturoi
  • trecuti prin presa
  • Aluat
  • -525 g faina
  • -230 ml lapte sau apa ori amestec
  • -4 linguri ulei
  • -2 linguri rase zahar
  • -1 ¼ lingurita sare
  • -2 ¼ ligurita drojdie uscata sau 25- 30 g drojdie proaspata
  • -1/2 lingurita busuioc uscat
  • -1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru uns
  • -1 ou
  • -1-2 linguri de lapte
  • -ulei

Mod de preparare

Frecati untul cu patrunjel verde si usturoiul pana capata aspect cremos. Lasati in asteptare la temperatura camerei.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, busuiocul, oregano, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele.

Rotunjiti fiecare bucata de aluat intre palme si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Sectionati-le pe mijloc cu lama ascutita a unui cutit, fara sa taiati pana in partea de jos.
Puneti cate 1 lingurita din umplutura in crapatura chiflelor si lasati apoi la crescut, in loc cald, pentru circa 10- 15 min.

Intre timp, preancalziti cuptorul la 200 grade si introduceti un vas cu apa in partea de jos a cuptorului. Separat, bateti galbenusul cu lapte. Ungeti chiflele cu ou si dati tava la cuptorul incins pentru 20- 25 min sau pana ce acestea sunt coapte si frumos rumenite.

Serviti calde.
Dupa racire se pot pastra in punga de plastic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Bucataras.RO

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Imi place foarte mult sa pregatesc tarte, sub fel si fel de combinatii, cu diverse creme, arome si fructe. Testez tot mai des...

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos