Chifle Dulci cu Mere si Nuci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Chifle Dulci cu Mere si Nuci

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • cca 1 kg faina alba
  • 100 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 ou pentru uns chiflele Umplutura:
  • 5 mere mai mari
  • cateva linguri de zahar (cam 3-4 sau dupa gust)
  • 2 pumni de nuci maruntite

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar (100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.

Umplutura:

Curatam merele si le taiem cuburi mici, apoi le amestecam cu zaharul si cu nucile maruntite.

Rupem bucatele mici de aluat, formam bilute pe care le aplatizam, iar in centrul lor punem o lingurita de umplutura. Strangem marginile aluatului si formam o biluta.

Continuam asa pana cand terminam aluatul si umplutura.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam bilutele formate.

Acoperim tava cu un prosopel si le lasam sa creasca, aprox. 20 de minute.

Ungem chiflele cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 15 minute, pana cand se rumenesc.

Din aceste cantitati mi-au iesit iesit peste 20 de bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Frappe
Bucataras.RO

Frappe

Caffe Frappe este numai bun pentru o zi calduroasa. stiu ca exista multe moduri de a prepara un frappe, dar aceasta este...

Frappe
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai