Chifle din Malai (2 Retete)

Complexitate
redusa
Chifle din Malai (2 Retete)

Ingrediente

  • Varianta 1 cu cremor tartaro sau drojdie instant
  • 130 -150 gr faina 00 sau o
  • 100 gr malai fin de tot
  • 2 lingurite de drojdie instant (lievito per torte salate - pt italience, 1 plic) (se poate inlocui cu cremor tartaro
  • 2 lingurite de zahar
  • 30 gr unt topit / untura/ margarina / ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 ou pt uns (aici am gresit ca am pus oul in aluat)
  • seminte de mac
  • susan
  • chimion
  • sare
  • Varianta 2 cu drojdie de bere proaspata
  • 130 -150 gr faina 00 sau o
  • 100 gr malai fin de tot
  • 10 gr drojdie de bere proaspata
  • 2 lingurite de zahar
  • 30 gr unt topit / untura/ margarina / ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 ou pt uns
  • seminte de mac
  • susan
  • chimion
  • sare, pt presarat deasupra

Mod de preparare

Varianta 1 cu cremor tartaro sau drojdie instant
Faina cu drojdia amestecata cu zahar si lapte se amesteca, se adauga untul topit si se lasa cca 20 min in frigider.

Dupa 20 min se scoate, aluatul a crescut putin se vede si se fac bilute care se pun pe tava pe hirtie de copt si se coc in cuptorul gata incalzit la 180 C daca e ventilat sau 200 C cuptorul static.

Cremor tartaro, ca nu stiu cum se numeste in romaneste, este un hidrogenat de potasiu. In alte limbi engl, fr.. germana seamana la denumire, deci si in ro probabil ii zice la fel.

Varianta 2 cu drojdie de bere proaspata
Faina cu drojdia amestecata cu zahar si lapte se amesteca, se adauga untul topit si aluatul format nu se mai pune in frigider, ci se lasa la cald sa dospeasca.

Se fac bilute care se pun pe tava pe hirtie de copt si se coc in cuptorul gata incalzit la 180 C daca e ventilat sau 200 C in cuptorul static.
Malaiul dc nu e ff fin tb trecut prin sita fina si numai cel fin de tot se foloseste. Eu aveam malai macinat gros ca asta imi place, l-am bagat la robot si l-am mai macinat si nu am mai trecut prin sita. Ar fi trebuit sa o fac, caci se simte crantzanit intre dinti cind maninci chifla =)).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Placinta cu carne tocata
Bucataras.RO

Placinta cu carne tocata

    Placinta cu carne este o alegere foarte buna pentru aperitiv, pachetelul de la birou sau pentru cina....

Placinta cu carne tocata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!