Varianta 1 cu cremor tartaro sau drojdie instant
Faina cu drojdia amestecata cu zahar si lapte se amesteca, se adauga untul topit si se lasa cca 20 min in frigider.
Dupa 20 min se scoate, aluatul a crescut putin se vede si se fac bilute care se pun pe tava pe hirtie de copt si se coc in cuptorul gata incalzit la 180 C daca e ventilat sau 200 C cuptorul static.
Cremor tartaro, ca nu stiu cum se numeste in romaneste, este un hidrogenat de potasiu. In alte limbi engl, fr.. germana seamana la denumire, deci si in ro probabil ii zice la fel.
Varianta 2 cu drojdie de bere proaspata
Faina cu drojdia amestecata cu zahar si lapte se amesteca, se adauga untul topit si aluatul format nu se mai pune in frigider, ci se lasa la cald sa dospeasca.
Se fac bilute care se pun pe tava pe hirtie de copt si se coc in cuptorul gata incalzit la 180 C daca e ventilat sau 200 C in cuptorul static.
Malaiul dc nu e ff fin tb trecut prin sita fina si numai cel fin de tot se foloseste. Eu aveam malai macinat gros ca asta imi place, l-am bagat la robot si l-am mai macinat si nu am mai trecut prin sita. Ar fi trebuit sa o fac, caci se simte crantzanit intre dinti cind maninci chifla =)).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii