Se pune intr-un vas faina de grau, peste faina se adauga drojdia stinsa cu putina apa calduta ca apa de vara si putina sare si se framanta un aluat potrivit de tare; mai spre final se adauga cate putin ulei si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora la odihnit.
Se imparte aluatul in 10 bucati, aproximativ egale, se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie, se presara cu seminte, se strange foaia sub forma rotunda si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se face la fel cu fiecare foaie, insa in fiecare foaie se pun alte seminte sau ardei iuti, apoi se ung cu ou batut. Eu am facut cate doua chifle la fel.
Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit pana se rumenesc. Sa aveti pofta, dragilor!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii