Se pune intr-un vas faina de grau, peste faina se adauga drojdia stinsa cu putina apa calduta ca apa de vara si putina sare si se framanta un aluat potrivit de tare; mai spre final se adauga cate putin ulei si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora la odihnit.
Se imparte aluatul in 10 bucati, aproximativ egale, se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie, se presara cu seminte, se strange foaia sub forma rotunda si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se face la fel cu fiecare foaie, insa in fiecare foaie se pun alte seminte sau ardei iuti, apoi se ung cu ou batut. Eu am facut cate doua chifle la fel.
Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit pana se rumenesc. Sa aveti pofta, dragilor!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii