Se pune intr-un vas faina de grau, peste faina se adauga drojdia stinsa cu putina apa calduta ca apa de vara si putina sare si se framanta un aluat potrivit de tare; mai spre final se adauga cate putin ulei si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora la odihnit.
Se imparte aluatul in 10 bucati, aproximativ egale, se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie, se presara cu seminte, se strange foaia sub forma rotunda si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se face la fel cu fiecare foaie, insa in fiecare foaie se pun alte seminte sau ardei iuti, apoi se ung cu ou batut. Eu am facut cate doua chifle la fel.
Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit pana se rumenesc. Sa aveti pofta, dragilor!
Am vazut la Merisor zilele astea un aperitiv cu cascaval si ceva afumatura, aperitiv la care nu am rezistat... Ea a facut...
Melci cu cascaval cu afumaturaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii