Se pune intr-un vas faina de grau, peste faina se adauga drojdia stinsa cu putina apa calduta ca apa de vara si putina sare si se framanta un aluat potrivit de tare; mai spre final se adauga cate putin ulei si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora la odihnit.
Se imparte aluatul in 10 bucati, aproximativ egale, se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie, se presara cu seminte, se strange foaia sub forma rotunda si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se face la fel cu fiecare foaie, insa in fiecare foaie se pun alte seminte sau ardei iuti, apoi se ung cu ou batut. Eu am facut cate doua chifle la fel.
Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit pana se rumenesc. Sa aveti pofta, dragilor!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosImi place sa ma joc cu aluaturile, clar! Asa ca incerc orice combinatie, atat la paine cat si la placinte sau altele. De...
Chifle cu unt si seminte de susanO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii