Puneti drojdia peste apa calduta intr-un bol mare si amestecati pana se dizolva. Adaugati zaharul, sarea, margarina, oul si 1 ½ ceasca faina. Bateti cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza.
Adaugati treptat faina ramasa. Amestecati cu mana pana cand s-a omogenizat bine. Turnati aluatul pe un blat pe care ati presarat niste faine. Framantati-l pana se omogenizeaza, cam 2 min.
Puneti aluatul intr-un bol uns putin cu ulei si acoperiti-l cu o folie de plastic. Lasati-l sa creasca o ora. Framantati-l pe un blat presarat cu faina. Formati o “buturuga” lunga de aproximativ 15 cm.
Impartiti aluatul in 6 parti egale. Impartiti fiecare parte in 6 bile de aluat. Puneti 3 bile intr-o tava unsa de 15x8x5 cm. Ungeti-le cu margarina topita si presarati deasupra zahar cu scortisoara.
Lasandu-le sa se suprapuna putin, mai puneti inca 3 bile de aluat in cealalta parte a tavii. Ungeti-le si pe acestea si presarati deasupra zahar cu scortisoara.
Lasati chiflele sa creasca 30 minute. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 175 grade c si puneti tava pe polita. Coaceti 20 min.
Scoateti chiflele din tava imediat si lasati-le sa se raceasca pe un gratar.
- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen
(sursa: Iuliajewel)
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii