Puneti drojdia peste apa calduta intr-un bol mare si amestecati pana se dizolva. Adaugati zaharul, sarea, margarina, oul si 1 ½ ceasca faina. Bateti cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza.
Adaugati treptat faina ramasa. Amestecati cu mana pana cand s-a omogenizat bine. Turnati aluatul pe un blat pe care ati presarat niste faine. Framantati-l pana se omogenizeaza, cam 2 min.
Puneti aluatul intr-un bol uns putin cu ulei si acoperiti-l cu o folie de plastic. Lasati-l sa creasca o ora. Framantati-l pe un blat presarat cu faina. Formati o “buturuga” lunga de aproximativ 15 cm.
Impartiti aluatul in 6 parti egale. Impartiti fiecare parte in 6 bile de aluat. Puneti 3 bile intr-o tava unsa de 15x8x5 cm. Ungeti-le cu margarina topita si presarati deasupra zahar cu scortisoara.
Lasandu-le sa se suprapuna putin, mai puneti inca 3 bile de aluat in cealalta parte a tavii. Ungeti-le si pe acestea si presarati deasupra zahar cu scortisoara.
Lasati chiflele sa creasca 30 minute. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 175 grade c si puneti tava pe polita. Coaceti 20 min.
Scoateti chiflele din tava imediat si lasati-le sa se raceasca pe un gratar.
- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen
(sursa: Iuliajewel)
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii