Puneti drojdia peste apa calduta intr-un bol mare si amestecati pana se dizolva. Adaugati zaharul, sarea, margarina, oul si 1 ½ ceasca faina. Bateti cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza.
Adaugati treptat faina ramasa. Amestecati cu mana pana cand s-a omogenizat bine. Turnati aluatul pe un blat pe care ati presarat niste faine. Framantati-l pana se omogenizeaza, cam 2 min.
Puneti aluatul intr-un bol uns putin cu ulei si acoperiti-l cu o folie de plastic. Lasati-l sa creasca o ora. Framantati-l pe un blat presarat cu faina. Formati o “buturuga” lunga de aproximativ 15 cm.
Impartiti aluatul in 6 parti egale. Impartiti fiecare parte in 6 bile de aluat. Puneti 3 bile intr-o tava unsa de 15x8x5 cm. Ungeti-le cu margarina topita si presarati deasupra zahar cu scortisoara.
Lasandu-le sa se suprapuna putin, mai puneti inca 3 bile de aluat in cealalta parte a tavii. Ungeti-le si pe acestea si presarati deasupra zahar cu scortisoara.
Lasati chiflele sa creasca 30 minute. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 175 grade c si puneti tava pe polita. Coaceti 20 min.
Scoateti chiflele din tava imediat si lasati-le sa se raceasca pe un gratar.
- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen
(sursa: Iuliajewel)
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii