Chifle cu Piure de Cartofi Instant

Complexitate
redusa
Chifle cu Piure de Cartofi Instant

Ingrediente

  • Pentru cca 16 chifle:
  • -2-3 linguri ulei
  • -200 ml lapte, caldut
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -120 g unt / margarina, topit si racorit
  • -400 g faina
  • -100 g piure de cartofi, la plic
  • -2 oua
  • -7 g drojdie uscata / 20 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -1 galbenus usor batut cu 2 linguri lapte, pentru uns
  • -chimen / seminte de in / susan, pentru ornat

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, untul topit si racorit, faina cernuta amestecata cu piureul de cartofi, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati drojdia activata peste faina cernuta si amestecata cu fulgii de cartofi, ouale, restul de lapte caldut si incepeti sa framantati. Adaugati pe rand sarea, uleiul, apoi untul topit si racorit si framantati pana obtineti un aluat neted si elastic, ce nu se mai lipeste de vas si mana. La nevoie, daca aluatul o cere, puteti adauga putina apa calduta.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru, framantati inca putin, apoi portionati in parti egale (nu foarte mari- putin mai mici decat marimea mingii de tenis).

Rotunjiti-le sub forma de bile si asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati cu semintele preferate.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti chiflele caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Datorita fulgilor de cartofi din compozitie se pastreaza pufoase mai multe zile.

Se pot reincalzi in cuptor sau la microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci

Gogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
Parteneri
Desert negresa cu cirese si cocos
Bucataras.RO

Desert negresa cu cirese si cocos

Desert negresa cu cirese si cocos
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia