Chifle cu Piure de Cartofi Instant

Complexitate
redusa
Chifle cu Piure de Cartofi Instant

Ingrediente

  • Pentru cca 16 chifle:
  • -2-3 linguri ulei
  • -200 ml lapte, caldut
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -120 g unt / margarina, topit si racorit
  • -400 g faina
  • -100 g piure de cartofi, la plic
  • -2 oua
  • -7 g drojdie uscata / 20 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -1 galbenus usor batut cu 2 linguri lapte, pentru uns
  • -chimen / seminte de in / susan, pentru ornat

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, untul topit si racorit, faina cernuta amestecata cu piureul de cartofi, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati drojdia activata peste faina cernuta si amestecata cu fulgii de cartofi, ouale, restul de lapte caldut si incepeti sa framantati. Adaugati pe rand sarea, uleiul, apoi untul topit si racorit si framantati pana obtineti un aluat neted si elastic, ce nu se mai lipeste de vas si mana. La nevoie, daca aluatul o cere, puteti adauga putina apa calduta.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru, framantati inca putin, apoi portionati in parti egale (nu foarte mari- putin mai mici decat marimea mingii de tenis).

Rotunjiti-le sub forma de bile si asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati cu semintele preferate.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti chiflele caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Datorita fulgilor de cartofi din compozitie se pastreaza pufoase mai multe zile.

Se pot reincalzi in cuptor sau la microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Inghetata cu Branza si Capsuni
5
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Parteneri
Tort cu ciocolata si mascarpone
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata si mascarpone

O am in caietul cu prajituri de ceva vreme si ptr weekend-ul acesta am avut motiv de sarbatorit,aniversarea noastra de 7 ani...

Tort cu ciocolata si mascarpone
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!