Chifle cu Piure de Cartofi Instant

Complexitate
redusa
Chifle cu Piure de Cartofi Instant

Ingrediente

  • Pentru cca 16 chifle:
  • -2-3 linguri ulei
  • -200 ml lapte, caldut
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -120 g unt / margarina, topit si racorit
  • -400 g faina
  • -100 g piure de cartofi, la plic
  • -2 oua
  • -7 g drojdie uscata / 20 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -1 galbenus usor batut cu 2 linguri lapte, pentru uns
  • -chimen / seminte de in / susan, pentru ornat

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, untul topit si racorit, faina cernuta amestecata cu piureul de cartofi, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati drojdia activata peste faina cernuta si amestecata cu fulgii de cartofi, ouale, restul de lapte caldut si incepeti sa framantati. Adaugati pe rand sarea, uleiul, apoi untul topit si racorit si framantati pana obtineti un aluat neted si elastic, ce nu se mai lipeste de vas si mana. La nevoie, daca aluatul o cere, puteti adauga putina apa calduta.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru, framantati inca putin, apoi portionati in parti egale (nu foarte mari- putin mai mici decat marimea mingii de tenis).

Rotunjiti-le sub forma de bile si asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati cu semintele preferate.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti chiflele caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Datorita fulgilor de cartofi din compozitie se pastreaza pufoase mai multe zile.

Se pot reincalzi in cuptor sau la microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Prajitura cu nuca si crema de budinca
5
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Parteneri
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine