Chifle cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Chifle cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • un cubulet de drojdie
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat+ esenta vanilie
  • 250ml lapte
  • 50g ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • zahar dupa gust (3-4 linguri)
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • putina sare
  • stafide
  • Un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte pentru uns + susan

Mod de preparare

Pentru aluat:
Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi).
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar cand s-a topit o turnam peste faina.
Zaharul si vanilia le punem in laptele caldut pentru a se topi mai repede.
In bolul cu faina punem oul si laptele dulce si incepem sa framantam pana formam un aluat usor lipicios. La sfarsit punem si uleiul putin cate putin si framantam pana il incorporam in aluat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura:
Branza o amestecam cu praful de sare, ouale, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam bine toate ingredientele.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare bucata o intindem de cca. 2 mm (ne ajutam de putina faina) si cu un cutit taiem alautul in patrate potrivit de mari si fiecare patrat in umplem cu 1 lingura din umplutura de branza, apoi adunam capetele pentru a forma o chifla. Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 20 minute dupa care le ungem si le presaram putin susan deasupra.
Dam tava la cuptor pana sunt frumos rumenite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia