Chec cu Zahar Ars

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 pahar zahar pudra
  • 3 lg ulei
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 1 varf cutit de bicarbonat dizolvat in rom
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Pt decor:
  • zahar
  • nuci
  • alune
  • migdale

Mod de preparare

Am gasit reteta aceasta rasfoind vol. I al Dulciurilor de casa din 1985... cartea a apartinut mamei mele si e cam ferfenita, dar am oblojit-o in ultimii 15 ani de cand i-am confiscat-o... hi, hi, hi... si folosit-o.

Se arde intr-un vas 1/2 pahar zahar, se stinge cu 1/2 pahar apa (eu am folosit cestile de cafea) si-am amestecat si-am rasamestecat pana a devenit clar ca si coniacul si se lasa sa se raceasca.

Eu dupa ce am facut operatia aceasta, m-am culcat... si-am dormit vreo doua ore... dupa-masa. Cand m-am trezit, m-am apucat de restu'... :_)

Se toarna faina, eu intotdeauna o cern, intr-un castron, se adauga zaharul ars racit, oul, uleiul, bicarbonatul - eu l-am stins in jumatate de fiola de esenta de rom, vanilia - 1 plic de zahar vanilat si un pahar de zahar. Pai, paharul avea vreo 200 g si zaharul ars inca 100 g, deci 300 de g in total, la 300 g faina mi s-a parut cam mult, am gustat - era intr-adevar foarteee dulce, astfel incat n-am pus decat jumatate de pahar, adica 100 g de zahar.

Se amesteca bine si se bat cu telul - eu cu mixeru'. Se aseaza intr-o forma de chec unsa cu unt - eu am pus-o in forma de guguluf ca-mi place mai mult - si se coace la foc potrivit 30-35 de minute.

... restu'... e istorie! ha, ha, ha!
Se serveste alaturi de o cana de ceai de fructe fierbinte; -)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Degetele de pui - crocante si savuroase
3
Carte de bucate

Degetele de pui - crocante si savuroase

Degetelele de pui sunt crocante si savuroase, preferatele copiilor. De ce sa le cumper, daca le poti face acasa?

Degetele de pui - crocante si savuroase
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu Blat de Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia