Preincalzim cuptorul la 160°c.
Taiam maruntel fructele confiate si le marinam impreuna cu stafidele in brandy sau rom.
Amestecam faina cu macisul sau nucusoara si praful de copt. Batem spuma untul cu zaharul, adaugam ouale batute, amestecam bine.
Incorporam faina in amestecul de unt si oua, intercaland cu melasa si pudra de migdale.
Incorporam amestecul de fructe, pastram cateva cirese deoparte, iar restul le taiam in doua si le adaugam la aluat.
Amestecam bine si pastram din rezultat ~75g.
Varsam restul intr-o tava de chec cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 45 de minute.
Intre timp amestecam cele 75g cu ciresele pastrate si migdalele taiate fin si o lingura de golden syrup sau miere.
*Mai puteti adauga nuci sau alte fructe seci dupa placere.
Dupa cele 45 de minute retragem din cuptor cake-ul si varsam amestecul de mai sus deasupra. Reinfurnam inca 40 de minute acoperind cu foaie de aluminiu.
Scoatem foaia de aluminiu si mai lasam inca cateva minute sa se rumeneasca la suprafata.
Retragem din cuptor si il asezam sa se racoreasca pe o grila. Cel mai bine este se degusta a doua zi.
Pofta buna! :)
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataCiorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataIn ton cu vremea de-afara :)
Placinta (melcisori ) cu mereRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii