Biscuiti (scone, Minichifle) din Malai cu Brinza

Complexitate
redusa
Biscuiti (scone, Minichifle) din Malai cu Brinza

Ingrediente

  • 200 gr faina oo
  • 130 gr malai
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 gr gorgonzola
  • 2 oua
  • 1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Reteta este cea de scone (adica biscuiti sau chifle in care agentul de crestere este praful de copt nu drojdia). Daca intindeti aluatul de minim 2 cm grosime cu ce mai creste obtineti chifle (scone), daca il intindeti mai subtire si taiati cu forma de biscuiti se obtin biscuiti mai mici sau mai mari ca ai mei.

Am folosit gorgonzola, dar am scris brinza in denumire ca sa puna fiecare ce ii place dupa gusturile si imaginatia lui.

Amestecam faina cu malaiul si praful de copt.

Aeparat topim untul si gorgonzola in lapte cald, lasam sa se raceasca si turnam ouale batute.

Nota: valabil numai pt gorgonzola, orice alt fel de brinza e logic ca nu se va topi, deci o puneti rasa in aluat.

Turnam compozitia lichida peste cea solida si framintam. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam la fel daca este prea multa faina mai adaugam cu lingurita lapte.

Facem un aluat pe care il intindem si apoi taiem cu forma sau cu cutitul biscuiti. Ii coacem in cuptorul incalzit pina cind prind o culoare usor aurie.


* malaiul sa fie macinat fin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
4
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Prajitura cu visine si nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Parteneri
Tiramisu reţetă originală
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală facuta de junior chef Andrei

Tiramisu reţetă originală
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!