Biscuiti (scone, Minichifle) din Malai cu Brinza

Complexitate
redusa
Biscuiti (scone, Minichifle) din Malai cu Brinza

Ingrediente

  • 200 gr faina oo
  • 130 gr malai
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 gr gorgonzola
  • 2 oua
  • 1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Reteta este cea de scone (adica biscuiti sau chifle in care agentul de crestere este praful de copt nu drojdia). Daca intindeti aluatul de minim 2 cm grosime cu ce mai creste obtineti chifle (scone), daca il intindeti mai subtire si taiati cu forma de biscuiti se obtin biscuiti mai mici sau mai mari ca ai mei.

Am folosit gorgonzola, dar am scris brinza in denumire ca sa puna fiecare ce ii place dupa gusturile si imaginatia lui.

Amestecam faina cu malaiul si praful de copt.

Aeparat topim untul si gorgonzola in lapte cald, lasam sa se raceasca si turnam ouale batute.

Nota: valabil numai pt gorgonzola, orice alt fel de brinza e logic ca nu se va topi, deci o puneti rasa in aluat.

Turnam compozitia lichida peste cea solida si framintam. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam la fel daca este prea multa faina mai adaugam cu lingurita lapte.

Facem un aluat pe care il intindem si apoi taiem cu forma sau cu cutitul biscuiti. Ii coacem in cuptorul incalzit pina cind prind o culoare usor aurie.


* malaiul sa fie macinat fin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia