Se face aluatul de paine la masina sau cu mana, se lasa la dospit. Dupa dospire se framanta un minut si apoi se imparte in trei. Doua bucati mai mici din care vom face 2 chifle melcisori si din restul de aluat intindem o patura de grosimea unui deget, si ii dam forma dreptunghiulara.
Ungem cu ou foaia, presaram parmesanul ras, presam bina cu mana ca sa se lipeasc de aluat, apoi punem sare, din nou presam putin si la urma punem rosmarinul uscat. Presam si de data asta. Luam un cutit si taiem fasi de aluat ca si la saratele. Luam apoi fiecare fasie in mana, o sucim si o asezam pe tava. Dupa ce am terminat cu toate de sucit si aranjat pe tava, le acoperim cu un prosop curat si lasam jumate de ora la dospit.
Intre timp, luam cele doua bucati de aluat mai mici, le intindem, le facem sul si apoi dam forma de melc aluatului. Il punem in forme rezistente la cuptor, acoperin cu un prosop curat si lasam la dospit. Dupa jumate de ora sau ceva mai mult luam tava cu batoane si cele 2 forme cu chifle si le punem la cuptor.
Le coacem si ne bucuram de mirosul lor imbietor, dupa care ne delectam si cu gustul lor nemaipomenit de bun.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii