Se face aluatul de paine la masina sau cu mana, se lasa la dospit. Dupa dospire se framanta un minut si apoi se imparte in trei. Doua bucati mai mici din care vom face 2 chifle melcisori si din restul de aluat intindem o patura de grosimea unui deget, si ii dam forma dreptunghiulara.
Ungem cu ou foaia, presaram parmesanul ras, presam bina cu mana ca sa se lipeasc de aluat, apoi punem sare, din nou presam putin si la urma punem rosmarinul uscat. Presam si de data asta. Luam un cutit si taiem fasi de aluat ca si la saratele. Luam apoi fiecare fasie in mana, o sucim si o asezam pe tava. Dupa ce am terminat cu toate de sucit si aranjat pe tava, le acoperim cu un prosop curat si lasam jumate de ora la dospit.
Intre timp, luam cele doua bucati de aluat mai mici, le intindem, le facem sul si apoi dam forma de melc aluatului. Il punem in forme rezistente la cuptor, acoperin cu un prosop curat si lasam la dospit. Dupa jumate de ora sau ceva mai mult luam tava cu batoane si cele 2 forme cu chifle si le punem la cuptor.
Le coacem si ne bucuram de mirosul lor imbietor, dupa care ne delectam si cu gustul lor nemaipomenit de bun.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii