Batoane cu mac si susan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu mac si susan

Ingrediente

  • 500g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 50g zahar
  • 250ml apa calduta
  • 80ml ulei
  • In plus:
  • 1 lingurita faina+ 50ml apa
  • sirop din apa cu zahar
  • susan

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin cate putin). Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut il impartim in 8 parti egale, iar fiecare bucata o intindem intr-un dreptunghi, apoi il rulam bine pe lungime pana obtinem un baton.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt si asezam batoanele obtinute la putina distanta unul de altul si le lasam acoperite cu un prosop 30 minute.
Dupa ce au crescut putin batoanele in tava, pregatim un amestec din 50 ml apa si 1 lingurita de faina, iar cu aceasta pasta ungem cele 8 batoane si presaram mac (pe 4 batoane) si susan (pe celelalte 4).
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 30 minute sau pana sunt frumos rumenite.
Intre timp pregatim un sirop din apa cu zahar si cand scoatem tava din cuptor, ungem batoanele fierbinti cu siropul obtinut.
Lasam putin sa se racoreasca si putem servi cu mare pofta.
Va asigur ca sunt cele mai bune batoane mancate pana acum.
Cand am gustat din aceste batoane imediat scoase din cuptor ( mirosul in bucatarie era prea frumos) am zis wow, au gustul covrigilor aia grosi din copilaria mea si ce sa mai zic ca sunt si pufoase, gustoase si deloc complicate.
Eu zic ca merita sa incercati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.