Este o reteta tipic americana am pregatit-o pentru Ziua recunostintei. Gustul e divin. Buna rau, merita incercata.
Preparare:
Se pune intr-un castron faina, zaharul, sarea si untul (margarina) bucati si se face un aluat nisipos. Dupa care se adauga apa se framanta pana devine o mingie care se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 min. Eu l-am pregatit seara si l-am lasat in frigider pana dimineata.
Intre timp se curata merele de coaja si se taie feliute subtiri care se stropesc cu zeama de lamaie. Se adauga coaja de lamaie, zaharul, amidonul si scortisoara amestecand bine.
Aluatul se imparte in doua o parte trebuie sa fie mai mare decat cealalta. Se intinde partea de aluat mai mare si se pune intr-o forma de tort cu inel detasabil unsa cu unt si tapetata cu faina, deasupra se pune umplutura care se niveleaza bine se adauga bucatele de unt si se inchide bine cu a doua foaie.
Se unge cu ou sau cu lapte si se pudreaza cu zahar.
Se taie un pic deasupra cu cutitul ca sa iasa aburul si se coace la 180° pentru 40 min.
Se lasa la racit si se serveste cu placere.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii