Turnatei cu ou

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Faina

Mod de preparare

Aceasta este varianta rapida a taiteilor. Gustul si aspectul sunt identice.

Diferenta este ca se foloseste mai putina faina asa incat sa obtineti un aluat de consistenta smantanii.
Acest aluat se pune intr-o punga de plastic groasa, se strange tot intr-un colt si se innoada punga.
Cu ajutorul unei foarfeci, taiati 1 mm din coltul pungii si turnati aluatul in lichidul (supa sau lapte) care clocoteste.
Lasati sa fiarba sub capac 3-4 minute.

In functie de cat de subtire sau gros taiati coltul pungii, veti obtine niste turnatei mai grosi sau mai subtiri. Puteti intepa varful pungii cu un ac gros ( de lana) si veti avea niste turnatei foarte subtiri.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turnatei cu ou" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

georgianaaaa
•  03.02.2012 13:54:55

nu arata foarte bine!

alina_i
•  03.02.2009 21:22:16

5august, multumesc! Este mult mai usor asa! Poti sa cotrolezi si grosimea si lungimea turnateilor! Si e asa de usor!!!

alina_i
•  03.02.2009 21:20:20

Multumesc, Lucia! Numai ca ideea nu-mi apartine! O stiu din tineretile mele, de la mama!

5august
•  02.02.2009 22:38:10

Felicitari !!! Eu luam pe lingura o cantitate din acest aluat si lasam sa curga in supa/lapte cate putin,evident nu ieseau niste turnatei aspectuosi.Ideea cu punga gaurita e ingenioasa.O sa o folosesc de acum incolo.

lucia_bp
•  02.02.2009 19:50:26

O idee geniala !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turnatei cu ou