Turnatei cu ou

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Faina

Mod de preparare

Aceasta este varianta rapida a taiteilor. Gustul si aspectul sunt identice.

Diferenta este ca se foloseste mai putina faina asa incat sa obtineti un aluat de consistenta smantanii.
Acest aluat se pune intr-o punga de plastic groasa, se strange tot intr-un colt si se innoada punga.
Cu ajutorul unei foarfeci, taiati 1 mm din coltul pungii si turnati aluatul in lichidul (supa sau lapte) care clocoteste.
Lasati sa fiarba sub capac 3-4 minute.

In functie de cat de subtire sau gros taiati coltul pungii, veti obtine niste turnatei mai grosi sau mai subtiri. Puteti intepa varful pungii cu un ac gros ( de lana) si veti avea niste turnatei foarte subtiri.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turnatei cu ou" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

georgianaaaa
•  03.02.2012 13:54:55

nu arata foarte bine!

alina_i
•  03.02.2009 21:22:16

5august, multumesc! Este mult mai usor asa! Poti sa cotrolezi si grosimea si lungimea turnateilor! Si e asa de usor!!!

alina_i
•  03.02.2009 21:20:20

Multumesc, Lucia! Numai ca ideea nu-mi apartine! O stiu din tineretile mele, de la mama!

5august
•  02.02.2009 22:38:10

Felicitari !!! Eu luam pe lingura o cantitate din acest aluat si lasam sa curga in supa/lapte cate putin,evident nu ieseau niste turnatei aspectuosi.Ideea cu punga gaurita e ingenioasa.O sa o folosesc de acum incolo.

lucia_bp
•  02.02.2009 19:50:26

O idee geniala !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turnatei cu ou