Taste (Derelye)

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Tastele noastre din Bihor cred ca se mai numesc coltunasi(Tashte)
2 oua
faina cam 300 gr
dulceata de prune mai tare (se poate folosi si alt fel dar acesta e specificul lor)
pesmet
sare
ulei ptrprajit pesmet

Mod de preparare

Se framanta din faina cu oua si un praf de sare un aluat nu prea tare( la nevoie se poate adauga si un pic de apa) , se intinde un pic cu sucitorul si apoi intindem fasiile cu masina de taietei pe pozitia 6.(Cine se pricepe , intinde aluatul cu sucitorul Wink ca si ptr.taieteii de casa).

Taiem fasiile intinse in patratele de marime potrivita punem pe el dulceata de prune , il pliem si cu o furculita presam marginile sa se lipeasca.

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem tastele in el si lasam sa fiarba cca 15 minute. Se strecoara , se spala , se toarna un pic de ulei peste ei, se amesteca cu pesmetul prajit in putin ulei si in care nu uitam sa punem si un pic de sare.
Se poate presara deasupra cine doreste scortisoara cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Taste (Derelye)" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mika_ella
•  25.05.2010 19:33:05

e suuuuuper!!!!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Taste (Derelye)