Taste (Derelye)

Complexitate
redusa
Taste (Derelye)

Ingrediente

  • Tastele noastre din Bihor cred ca se mai numesc coltunasi(Tashte)
  • 2 oua
  • faina cam 300 gr
  • dulceata de prune mai tare (se poate folosi si alt fel dar acesta e specificul lor)
  • pesmet
  • sare
  • ulei ptrprajit pesmet

Mod de preparare

Se framanta din faina cu oua si un praf de sare un aluat nu prea tare( la nevoie se poate adauga si un pic de apa) , se intinde un pic cu sucitorul si apoi intindem fasiile cu masina de taietei pe pozitia 6.(Cine se pricepe , intinde aluatul cu sucitorul Wink ca si ptr.taieteii de casa).

Taiem fasiile intinse in patratele de marime potrivita punem pe el dulceata de prune , il pliem si cu o furculita presam marginile sa se lipeasca.

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem tastele in el si lasam sa fiarba cca 15 minute. Se strecoara , se spala , se toarna un pic de ulei peste ei, se amesteca cu pesmetul prajit in putin ulei si in care nu uitam sa punem si un pic de sare.
Se poate presara deasupra cine doreste scortisoara cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici