Taitei de Casa (cu Ou)

Complexitate
redusa
Taitei de Casa (cu Ou)

Ingrediente

  • un ou
  • faina - cat sa rezulte un aluat bun de intins

Mod de preparare

Spargeti oul. Adaugati faina si amestecati pana obtineti un aluat care se intinde cu usurinta. Lasati aluatul sa se odihneasca pe masa aprox. 30 de minute. Presarati planseta cu faina din belsug. Intindeti o foaie cat mai subtire.

Lasati sa se usuce cateva minute. Faceti rulou foaia obtinuta. Taiati fasii mai subtiri sau mai groase - dupa cum vreti sa fie taiteii. Rasfirati cu varful cutitului.

Lasati sa se zvante bine apoi scuturati excesul de faina. Folositi in stare proaspata sau uscati-i foarte bine pe o hartie alba.

Taiteii bine uscati se pastreaza in pungi de hartie, la loc racoros si bine aerisit. Nu in frigider!
Spor la lucru!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa