Taitei cu Fasole Boabe

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Taitei cu Fasole Boabe

Ingrediente

  • Fasole uscata
  • Taitei de casa
  • Sos (de ardei sau rosii
  • carne sau bacon)

Mod de preparare

O reteta simpla si versatila: taiteii si fasolea sunt de baza - in rest, sosul si salata, modul de preparare si servire sunt la alegerea si fantezia voastra.

Si cantitatile sunt flexibile, de aceea le pun orientativ: la o parte fasole si-o parte taitei, 2 parti sos (de rosii sau ardei copti, bechamel ori pe baza de carne sau bacon)

Inmuiem peste noapte boabele de fasole si le fierbem fara sare, impreuna cu radacinoasele ce li se cuvin, ceapa si usturoi; o conditie ca boabele sa ramana intregi, atat la salatele de fasole cat si la fasolea scazuta - in ambele cazuri avem nevoie de boabe intregi - fierbem fasolea cu rosii si cartofi intregi: aciditatea rosiei precum si amidonul cartofului impiedica boabele de fasole sa "infloreasca".

Scurgem fasolea, pastram o parte din zeama; fierbem taiteii, ii scurgem si pastram si de la ei o parte din apa in care au fiert. Facem sosul pe care-l preferam si strangem laolalta toate cele, amestecand gentil, ca sa pastram bobul intreg pe cat posibil.

Sosul meu a fost de data asta cel cu ardei copti: intr-o tigaie fierbinte plimbam 2 linguri de ulei, calim pe rand ceapa, usturoiul, ardeii. Stingem cu o cana din zeama in care a fiert fasolea, saram, piperam, fierbem doar 7-10 min. timp in care fierb si taiteii. Stingem focul sub tigaie, punem o mana de patrunjel verde, taiteii scursi si la urma de tot boabele de fasole.

Putem s-o servim imediat, dar e mult mai buna mancarea asta a doua zi (ca de altfel toate mancarurile si salatele cu boabe) Insotiti-o de o salata care suporta si chiar cere usturoi: de exemplu salata verde stropita de fiecare mesean dupa dorinta cu un sos de iaurt cu usturoi si cateva picaturi de ulei de masline.

Pofta buna va doresc si daca aveti taitei facuti in casa, cu atat mai bine - reusita si gustul acestei mancari simple de vara-toamna se datoreste in mare parte gustului si consistentei inconfundabile a taiteilor de casa (pe cale de disparitie, drept pt care le fac un lobby sustinut )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa