Taitei cu Fasole Boabe

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Taitei cu Fasole Boabe

Ingrediente

  • Fasole uscata
  • Taitei de casa
  • Sos (de ardei sau rosii
  • carne sau bacon)

Mod de preparare

O reteta simpla si versatila: taiteii si fasolea sunt de baza - in rest, sosul si salata, modul de preparare si servire sunt la alegerea si fantezia voastra.

Si cantitatile sunt flexibile, de aceea le pun orientativ: la o parte fasole si-o parte taitei, 2 parti sos (de rosii sau ardei copti, bechamel ori pe baza de carne sau bacon)

Inmuiem peste noapte boabele de fasole si le fierbem fara sare, impreuna cu radacinoasele ce li se cuvin, ceapa si usturoi; o conditie ca boabele sa ramana intregi, atat la salatele de fasole cat si la fasolea scazuta - in ambele cazuri avem nevoie de boabe intregi - fierbem fasolea cu rosii si cartofi intregi: aciditatea rosiei precum si amidonul cartofului impiedica boabele de fasole sa "infloreasca".

Scurgem fasolea, pastram o parte din zeama; fierbem taiteii, ii scurgem si pastram si de la ei o parte din apa in care au fiert. Facem sosul pe care-l preferam si strangem laolalta toate cele, amestecand gentil, ca sa pastram bobul intreg pe cat posibil.

Sosul meu a fost de data asta cel cu ardei copti: intr-o tigaie fierbinte plimbam 2 linguri de ulei, calim pe rand ceapa, usturoiul, ardeii. Stingem cu o cana din zeama in care a fiert fasolea, saram, piperam, fierbem doar 7-10 min. timp in care fierb si taiteii. Stingem focul sub tigaie, punem o mana de patrunjel verde, taiteii scursi si la urma de tot boabele de fasole.

Putem s-o servim imediat, dar e mult mai buna mancarea asta a doua zi (ca de altfel toate mancarurile si salatele cu boabe) Insotiti-o de o salata care suporta si chiar cere usturoi: de exemplu salata verde stropita de fiecare mesean dupa dorinta cu un sos de iaurt cu usturoi si cateva picaturi de ulei de masline.

Pofta buna va doresc si daca aveti taitei facuti in casa, cu atat mai bine - reusita si gustul acestei mancari simple de vara-toamna se datoreste in mare parte gustului si consistentei inconfundabile a taiteilor de casa (pe cale de disparitie, drept pt care le fac un lobby sustinut )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Desert chec cu zmeura
Bucataras.RO

Desert chec cu zmeura

Retete de vara Am pregatit un chec umed, dulce-acrisor si cu muuulta zmeura.

Desert chec cu zmeura
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui