Taitei cu Fasole Boabe

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Taitei cu Fasole Boabe

Ingrediente

  • Fasole uscata
  • Taitei de casa
  • Sos (de ardei sau rosii
  • carne sau bacon)

Mod de preparare

O reteta simpla si versatila: taiteii si fasolea sunt de baza - in rest, sosul si salata, modul de preparare si servire sunt la alegerea si fantezia voastra.

Si cantitatile sunt flexibile, de aceea le pun orientativ: la o parte fasole si-o parte taitei, 2 parti sos (de rosii sau ardei copti, bechamel ori pe baza de carne sau bacon)

Inmuiem peste noapte boabele de fasole si le fierbem fara sare, impreuna cu radacinoasele ce li se cuvin, ceapa si usturoi; o conditie ca boabele sa ramana intregi, atat la salatele de fasole cat si la fasolea scazuta - in ambele cazuri avem nevoie de boabe intregi - fierbem fasolea cu rosii si cartofi intregi: aciditatea rosiei precum si amidonul cartofului impiedica boabele de fasole sa "infloreasca".

Scurgem fasolea, pastram o parte din zeama; fierbem taiteii, ii scurgem si pastram si de la ei o parte din apa in care au fiert. Facem sosul pe care-l preferam si strangem laolalta toate cele, amestecand gentil, ca sa pastram bobul intreg pe cat posibil.

Sosul meu a fost de data asta cel cu ardei copti: intr-o tigaie fierbinte plimbam 2 linguri de ulei, calim pe rand ceapa, usturoiul, ardeii. Stingem cu o cana din zeama in care a fiert fasolea, saram, piperam, fierbem doar 7-10 min. timp in care fierb si taiteii. Stingem focul sub tigaie, punem o mana de patrunjel verde, taiteii scursi si la urma de tot boabele de fasole.

Putem s-o servim imediat, dar e mult mai buna mancarea asta a doua zi (ca de altfel toate mancarurile si salatele cu boabe) Insotiti-o de o salata care suporta si chiar cere usturoi: de exemplu salata verde stropita de fiecare mesean dupa dorinta cu un sos de iaurt cu usturoi si cateva picaturi de ulei de masline.

Pofta buna va doresc si daca aveti taitei facuti in casa, cu atat mai bine - reusita si gustul acestei mancari simple de vara-toamna se datoreste in mare parte gustului si consistentei inconfundabile a taiteilor de casa (pe cale de disparitie, drept pt care le fac un lobby sustinut )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Bucataras.RO

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele

Iata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". ...

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia