Tagliatelle cu ciuperci si sos alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle cu ciuperci si sos alb

Ingrediente

  • Pentru pregatirea pastelor:
  • 50 g paste tagliatelle + 500 ml apa pentru fierberea acestora + putina sare;
  • Pentru pregatirea ciupercilor:
  • o lingura ulei de masline;
  • 80 g ciuperci taiate, conservate;
  • 250 ml apa;
  • sare;
  • Pentru sos Besciamella:
  • 20 g unt;
  • 20 g faina;
  • 200 ml lapte caldut;
  • sare;
  • un varf de cutit de nucsoara
  • In plus:
  • un fir de marar

Mod de preparare

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera oala cu un capac.

Ciupercile se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se fierb pana cand scade apa.

Intr-un ibric se topeste untul, se adauga faina si se amesteca, apoi se adauga laptele (treptat), sarea si nucsoara, amestecand energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama. Se toarna apoi peste ciuperci si se amesteca.

Pastele se clatesc cu apa calda si se scurg intr-o sita. Se aseaza pe un platou, apoi se pune sosul cu ciuperci si pe deasupra se presara marar verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc