Tagliatelle cu ciuperci si sos alb

Postat pe: 14-04-2016
(0)

Ingrediente

Pentru pregatirea pastelor:
50 g paste tagliatelle + 500 ml apa pentru fierberea acestora + putina sare
Pentru pregatirea ciupercilor:
o lingura ulei de masline
80 g ciuperci taiate, conservate
250 ml apa
sare
Pentru sos Besciamella:
20 g unt
20 g faina
200 ml lapte caldut
sare
un varf de cutit de nucsoara
In plus:
un fir de marar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera oala cu un capac.

Ciupercile se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se fierb pana cand scade apa.

Intr-un ibric se topeste untul, se adauga faina si se amesteca, apoi se adauga laptele (treptat), sarea si nucsoara, amestecand energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama. Se toarna apoi peste ciuperci si se amesteca.

Pastele se clatesc cu apa calda si se scurg intr-o sita. Se aseaza pe un platou, apoi se pune sosul cu ciuperci si pe deasupra se presara marar verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tagliatelle cu ciuperci si sos alb" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tagliatelle cu ciuperci si sos alb