Spaghetti cu Sos, Rapide

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti cu Sos, Rapide

Ingrediente

  • -1-2 cepe, tocate marunt
  • -5-6 catei de usturoi, zdrobiti
  • -300-500g ciuperci proaspete (sau din conserva), taiate feliute
  • -2 borcane(720 ml fiecare) Ghiveci cu gogosari pentru iarna
  • -2-3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri amidon (sau faina)
  • -bulion-functie de cat de zemos vreti sa fie sosul (eu am pus 300 ml)
  • -1 lingurita zahar
  • -mirodenii:
  • oregano
  • cimbru
  • magheran
  • etc-dupa preferinta
  • -1-2 pachete spaghetti

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghettele, in multa apa clocotita, usor sarata.
Eu le pun in picioare in vasul cu apa, de jur-imprejurul peretilor, lasandu-le sa coboare singure, pe masura ce se inmoaie, fara sa le amestec. Le las pana ajung toate in apa, mai dau cateva clocote, pun capacul si iau vasul de pe foc.

Intre timp se pregateste sosul.

In uleiul incins se caleste putin ceapa, apoi ciupercile, amestecand mereu, pana sunt facute.

Se adauga "ghiveciul cu gogosari pentru iarna", bulionul, zaharul si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se pune amidonul desfacut in putina apa, se amesteca pana se leaga sosul.

Se asezoneaza(se pune sare si piper), se adauga mirodeniile preferate, usturoiul, se amesteca si se aduce din nou la punctul de fierbere.

Se acopera vasul, se ia de pe foc, se lasa 5 min. sa se patrunda aromele.

Intre timp se scurg spaghettele.
Se servesc cu sos (amandoua fiind calde)
Astfel in 10-15 min aveti gata un preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Clatite pizza
Bucataras.RO

Clatite pizza

Dintre toate retetele incercate la Panini Maker Breville cred ca asta mi-a placut cel mai mult. Si cea cu nuci si miere.

Clatite pizza
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola