Spaghetti cu Sos, Rapide

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti cu Sos, Rapide

Ingrediente

  • -1-2 cepe, tocate marunt
  • -5-6 catei de usturoi, zdrobiti
  • -300-500g ciuperci proaspete (sau din conserva), taiate feliute
  • -2 borcane(720 ml fiecare) Ghiveci cu gogosari pentru iarna
  • -2-3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri amidon (sau faina)
  • -bulion-functie de cat de zemos vreti sa fie sosul (eu am pus 300 ml)
  • -1 lingurita zahar
  • -mirodenii:
  • oregano
  • cimbru
  • magheran
  • etc-dupa preferinta
  • -1-2 pachete spaghetti

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghettele, in multa apa clocotita, usor sarata.
Eu le pun in picioare in vasul cu apa, de jur-imprejurul peretilor, lasandu-le sa coboare singure, pe masura ce se inmoaie, fara sa le amestec. Le las pana ajung toate in apa, mai dau cateva clocote, pun capacul si iau vasul de pe foc.

Intre timp se pregateste sosul.

In uleiul incins se caleste putin ceapa, apoi ciupercile, amestecand mereu, pana sunt facute.

Se adauga "ghiveciul cu gogosari pentru iarna", bulionul, zaharul si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se pune amidonul desfacut in putina apa, se amesteca pana se leaga sosul.

Se asezoneaza(se pune sare si piper), se adauga mirodeniile preferate, usturoiul, se amesteca si se aduce din nou la punctul de fierbere.

Se acopera vasul, se ia de pe foc, se lasa 5 min. sa se patrunda aromele.

Intre timp se scurg spaghettele.
Se servesc cu sos (amandoua fiind calde)
Astfel in 10-15 min aveti gata un preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa