Spaghete cu Sos Bolognez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu Sos Bolognez

Ingrediente

  • 500 gr spaghete Barilla (sau orice fel de spaghete)
  • 350 gr carne tocata de vita
  • 1 fir de telina
  • 3 cepe
  • 6 rosii
  • 200 gr morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 linguri suc de rosii sau bulion
  • 200 ml vin rosu
  • 100 gr parmezan
  • condimente: piper negru

Mod de preparare

Se curata morcovii, ceapa si telina. Ceapa o tocati marunt, iar telina si morcovii ii radeti pe razatoare.

Incingeti intr-o cratita 2 linguri ulei de masline si caliti toate legumele tocate, la foc iute, 3-5 minute. Apoi adaugati carnea tocata, rosiile curatate de coaja si tocate, bulionul; dupa care sarati si piperati dupa gust. La sfarsit se adauga vinul rosu si se lasa la fiert 30 minute.

Intr-o oala fierbeti apa cu o lingura ulei de masline si sare, iar cind aceasta a clocotit se adauga spaghetele, lasindu-le sa fiarba conform instructiunilor dupa ambalaj. Aproximativ 8 minute. Le scurgeti de apa si le asezati pe farfuriesau pe platou. Deasupra turnati sosul si serviti.
Serviti cind sunt fierbinti cu parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate