Ingrediente
● 500 g paste in forma de scoica |
● 1lingura de ulei de masline |
● 4 fire de ceapa verde (eu am pus din cea uscata) |
● 180 gr ciuperci feliate (am pus 2 conserve de 150 gr fiecare soiul shiitake) |
● 200 ml vin sec alb |
● 2oo ml lapte de frisca |
● 1 lingura de marar tocat (se poate pune si din cel uscat) |
● 1 lingura suc de lamaie (optional) |
● 100 gr parmezan ras |
● 50 gr mozzarella rasa |
● 150-200 gr somon afumat (bucatele mai mici) |
● sare si piper dupa gust |
● usturoi (optional) dupa gust |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
Se fierbe pastele dupa instructiunile de pe cutie, se scurg si apoi se pun din nou in cratita in care au fiert pentru a le mentine calde. Intre timp se pune uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa tocate si ciupercile. Se prajesc impreuna timp de cateva minute dupa care se adauga vinul se fierbe pana scade aproape tot, apoi se adauga laptele de frisca si se mai tine pe foc 1-2 minute.
In plus fata de reteta eu am mai adaugat si 4 catei de usturoi in sosul de ciuperci.
Sosul de ciuperci se pune fierbinte peste pastele calde (cratita cu paste se tine pe foc mic de tot pentru a o mentine calda), se adauga mararul si branzeturile rase, se amesteca bine de tot sa se topeasca branza.
Se ia apoi de pe foc, se pun bucatile de somon afumat, se amesteca din nou. Se asezoneaza cu sare si piper, se decoreaza cu felie de lamaie.
Cine doreste, la sfarsit, dupa ce se adauga pestele poate sa stropeasca cu suc de lamaie pastele... A fost un deliciu langa un pahar de Murfatlar de calitate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Smoked Salmon Pasta (Paste cu Somon Afumat)" nu uita sa ii faci un review.
In plus fata de reteta eu am mai adaugat si 4 catei de usturoi in sosul de ciuperci.
Sosul de ciuperci se pune fierbinte peste pastele calde (cratita cu paste se tine pe foc mic de tot pentru a o mentine calda), se adauga mararul si branzeturile rase, se amesteca bine de tot sa se topeasca branza.
Se ia apoi de pe foc, se pun bucatile de somon afumat, se amesteca din nou. Se asezoneaza cu sare si piper, se decoreaza cu felie de lamaie.
Cine doreste, la sfarsit, dupa ce se adauga pestele poate sa stropeasca cu suc de lamaie pastele... A fost un deliciu langa un pahar de Murfatlar de calitate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Smoked Salmon Pasta (Paste cu Somon Afumat)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin