Smoked Salmon Pasta (Paste cu Somon Afumat)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Smoked Salmon Pasta (Paste cu Somon Afumat)

Ingrediente

  • 500 g paste in forma de scoica
  • 1lingura de ulei de masline
  • 4 fire de ceapa verde (eu am pus din cea uscata)
  • 180 gr ciuperci feliate (am pus 2 conserve de 150 gr fiecare soiul shiitake)
  • 200 ml vin sec alb
  • 2oo ml lapte de frisca
  • 1 lingura de marar tocat (se poate pune si din cel uscat)
  • 1 lingura suc de lamaie (optional)
  • 100 gr parmezan ras
  • 50 gr mozzarella rasa
  • 150-200 gr somon afumat (bucatele mai mici)
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi (optional) dupa gust

Mod de preparare

Se fierbe pastele dupa instructiunile de pe cutie, se scurg si apoi se pun din nou in cratita in care au fiert pentru a le mentine calde. Intre timp se pune uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa tocate si ciupercile. Se prajesc impreuna timp de cateva minute dupa care se adauga vinul se fierbe pana scade aproape tot, apoi se adauga laptele de frisca si se mai tine pe foc 1-2 minute.

In plus fata de reteta eu am mai adaugat si 4 catei de usturoi in sosul de ciuperci.

Sosul de ciuperci se pune fierbinte peste pastele calde (cratita cu paste se tine pe foc mic de tot pentru a o mentine calda), se adauga mararul si branzeturile rase, se amesteca bine de tot sa se topeasca branza.

Se ia apoi de pe foc, se pun bucatile de somon afumat, se amesteca din nou. Se asezoneaza cu sare si piper, se decoreaza cu felie de lamaie.

Cine doreste, la sfarsit, dupa ce se adauga pestele poate sa stropeasca cu suc de lamaie pastele... A fost un deliciu langa un pahar de Murfatlar de calitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie