Rulada Macaroni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rulada Macaroni

Ingrediente

  • -350 g carne tocata amestec
  • -150 g costita sau bacon in felii subtiri si lungi
  • -1 ardei gras
  • -2 cepe
  • -2-3 linguri pasta de tomate
  • -1 ou
  • -1 frunza de dafin
  • -200- 300 g macaroane
  • -sare
  • -piper
  • -ulei

Mod de preparare

Puneti macaroanele la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, putin ulei si foaia de dafin. Tineti-le pe foc potrivit, fierbandu-le "al dente", apoi lasati-le la scurs, racit, indepartand foaia de dafin.

Separat, caliti in putin ulei incins, ceapa si ardeiul tocate marunt, pentru cateva minute. Adaugati carnea, caliti in continuare aproximativ 10 min, amestecand continuu, apoi lasati sa se raceasca. Inglobati oul, pasta de tomate si condimentati dupa gust cu sare si piper.

Ungeti cu ulei o tava de cozonac (o forma termorezistenta) sau imbracati-o cu folie de aluminiu. Tapetati fundul si peretii tavii cu felii de costita sau bacon, asezate una langa alta, usor suprapuse. Turnati 1/2 din compozitia cu carne, asezati macaroanele puse soldatei pe lungimea tavii, iar deasupra restul de carne.

Acoperiti cu feliile de costita sau bacon ramase folosind acelasi procedeu.

Dati tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30-45 min sau pana ce capata deasupra o crusta apetisanta, numai buna de rontait.

Serviti-o portionata, calduta si neaparat acompaniata cu un pahar de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Gogosari in sos de mustar cu otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu  ciuperci
Bucataras.RO

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci

Chiar am folosit aripioare, desi in poze se vad mai mult pulpele. Dar puteti folosi orice carne de pui, de la pulpe pana la...

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia