Ingrediente
● 350 g carne tocata amestec |
● 150 g costita sau bacon in felii subtiri si lungi |
● 1 ardei gras |
● 2 cepe |
● 2-3 linguri pasta de tomate |
● 1 ou |
● 1 frunza de dafin |
● 200- 300 g macaroane |
● sare |
● piper |
● ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
Puneti macaroanele la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, putin ulei si foaia de dafin. Tineti-le pe foc potrivit, fierbandu-le "al dente", apoi lasati-le la scurs, racit, indepartand foaia de dafin.
Separat, caliti in putin ulei incins, ceapa si ardeiul tocate marunt, pentru cateva minute. Adaugati carnea, caliti in continuare aproximativ 10 min, amestecand continuu, apoi lasati sa se raceasca. Inglobati oul, pasta de tomate si condimentati dupa gust cu sare si piper.
Ungeti cu ulei o tava de cozonac (o forma termorezistenta) sau imbracati-o cu folie de aluminiu. Tapetati fundul si peretii tavii cu felii de costita sau bacon, asezate una langa alta, usor suprapuse. Turnati 1/2 din compozitia cu carne, asezati macaroanele puse soldatei pe lungimea tavii, iar deasupra restul de carne.
Acoperiti cu feliile de costita sau bacon ramase folosind acelasi procedeu.
Dati tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30-45 min sau pana ce capata deasupra o crusta apetisanta, numai buna de rontait.
Serviti-o portionata, calduta si neaparat acompaniata cu un pahar de vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada Macaroni" nu uita sa ii faci un review.
Separat, caliti in putin ulei incins, ceapa si ardeiul tocate marunt, pentru cateva minute. Adaugati carnea, caliti in continuare aproximativ 10 min, amestecand continuu, apoi lasati sa se raceasca. Inglobati oul, pasta de tomate si condimentati dupa gust cu sare si piper.
Ungeti cu ulei o tava de cozonac (o forma termorezistenta) sau imbracati-o cu folie de aluminiu. Tapetati fundul si peretii tavii cu felii de costita sau bacon, asezate una langa alta, usor suprapuse. Turnati 1/2 din compozitia cu carne, asezati macaroanele puse soldatei pe lungimea tavii, iar deasupra restul de carne.
Acoperiti cu feliile de costita sau bacon ramase folosind acelasi procedeu.
Dati tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30-45 min sau pana ce capata deasupra o crusta apetisanta, numai buna de rontait.
Serviti-o portionata, calduta si neaparat acompaniata cu un pahar de vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada Macaroni" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 18 %
399.99 lei
329.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.11.2012 07:35:23
Adrianabunta, este un preparat foarte bun, aspectuos si inedit...Astept parerea ta.