Puneti macaroanele la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, putin ulei si foaia de dafin. Tineti-le pe foc potrivit, fierbandu-le "al dente", apoi lasati-le la scurs, racit, indepartand foaia de dafin.
Separat, caliti in putin ulei incins, ceapa si ardeiul tocate marunt, pentru cateva minute. Adaugati carnea, caliti in continuare aproximativ 10 min, amestecand continuu, apoi lasati sa se raceasca. Inglobati oul, pasta de tomate si condimentati dupa gust cu sare si piper.
Ungeti cu ulei o tava de cozonac (o forma termorezistenta) sau imbracati-o cu folie de aluminiu. Tapetati fundul si peretii tavii cu felii de costita sau bacon, asezate una langa alta, usor suprapuse. Turnati 1/2 din compozitia cu carne, asezati macaroanele puse soldatei pe lungimea tavii, iar deasupra restul de carne.
Acoperiti cu feliile de costita sau bacon ramase folosind acelasi procedeu.
Dati tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30-45 min sau pana ce capata deasupra o crusta apetisanta, numai buna de rontait.
Serviti-o portionata, calduta si neaparat acompaniata cu un pahar de vin rosu.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii