Ravioli cu Sparanghel

Complexitate
redusa
Ravioli cu Sparanghel

Ingrediente

  • 1 kg sparanghel
  • 100 grame ricota
  • 4 oua
  • 400 grame faina din griu dur tip Semola
  • 1 fir de ceapa verde
  • ulei de masline
  • sare
  • 200 grame mascarpone

Mod de preparare

Pentru ca este sezonul sparanghelului, am mai incercat inca o reteta cu sparanghel. De data aceasta am pregatit ravioli umpluti cu sparanghel si ricota cu un sos delicios de sparanghel, mascarpone si ricota.

De ce am gatit iar o reteta cu paste? Pentru ca pastele sunt nutritive, gustoase si sanatoase. Pastele furnizeaza organismului nostru glucoza – combustibilul crucial pentru creier si muschi. Pastele sunt o sursa excelenta de carbohidrati complexi, care ofera o eliberare lenta de energie, spre deosebire de zaharurile simple, care oferă un impuls rapid, dar trecator de energie.

Pastele ofera o sursa buna de substante nutritive, inclusiv fier şi mai multe vitamine b. Ele ne ajuta sa tinem un regim alimentar echilibrat (majoritatea dietelor recomanda ca pana la 65% din caloriile zilnice sa provina din carbohidrati).

Au un nivel scazut al indicelui glicemic (ig), astfel incat pastele nu produc o crestere rapida a zaharului din sange (indicele glicemic masoara cit de rapid un carbohidrat declanseaza o crestere de zahar in sange) . Nu intamplator pastele sunt o mancare de baza a dietei mediteraneene.

Aluatul de paste este foarte usor de realizat, asa ca eu prefer sa pregatesc pastele acasa si nu sa le cumpar.

Cum se prepara aluatul: Se amestecă ouale cu faina, framantam cu mainile (daca nu avem un mixer pentru framantat aluaturi) , adaugam un pic de apa (o ceasca mica) şi formam o minge pe care o invelim în folie pentru ca aluatul sa nu se usuce prea mult pana il procesam mai departe. Este bine sa-l lasam 15 minute sa se odihneasca.

Cit timp se odihneste aluatul pregatim umplutura. Curatam sparanghelul (partea mai lemnoasa), spalam si il taiem bucatele mici. Tocam ceapa marunt.

Punem bucatelele de sparanghel si ceapa intr-o tigaie la foc mic, adaugand ulei de măsline extravirgin şi sare. Dupa ce le calim 10-15 minute le amestecam cu ricota, intr-un mixer.
Intindem bine foile de aluat cu masina speciala pentru paste sau un facalet.

Daca avem un dispozitiv special pentru ravioli, punem foile de aluat in dispozitiv si umplem cu amestecul de sparanghel cu ricota.

In cazul in care nu avem dispozitiv de ravioli la masina speciala pentru paste (si nu avem nicimacar masina pentru paste) putem sa folosim inele de patiserie (sau un pahar de marime potrivita) si sa facem forme rotunde din aluat.

Punem aluatul in cercul formelor si lipim aluatul intr-o forma de semiluna pe un blat de lucru presarat cu faina. Punem raviolii la fiert într-o oală de apă clocotită cu sare. Lasam la fiert pentru cateva minute, apoi ii scurgem usor de apa cu o strecuratoare.

Gatim varfurile de sparanghel cu ulei timp de aproximativ sapte minute, apoi le amestecam cu ravioli. Punem intr-o cratita la topit crema mascarpone cu ricota si adaugam sosul peste ravioli.

Serviti, daca doriti, cu parmezan.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 8 portii de raviolii.
Cu pamezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Bucataras.RO

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti