Ravioli cu Sfecla

Complexitate
medie
Ravioli cu Sfecla

Ingrediente

  • Ies aproximativ 40 ravioli (indeajuns pentru 3-4 portii)
  • Pentru aluat:
  • 130 g sfecla coapta sau fiarta
  • 300 g faina de grau alba + pentru framantare
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • Pentru umplutura:
  • 1 cana branza ricotta (1/3)
  • 1/4 cana branza Parmegiano Regiano razalita
  • 100 g Gorgonzola dulce sau branza de capra moale
  • 125g Mozzarrela
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • un praf de piper proaspat macinat
  • Pentru sos:
  • 40 g unt (80-82%)
  • 1 lingura salvie taiata marunt
  • 1/2 lingurita coaja de portocala razalita (optional)

Mod de preparare

Sfecla se curata si se poate fierbe in cucta timp de 12 minute (de cand incepe sa scoata aburi) sau se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la cuptor intre 45 min - 1 ora la 200 c (gaz 6). Eu le-am fiert cu o seara inainte acestea fiind deja reci si intre timp au mai lasat apa.

Nu le taiati daca le fierbeti. Daca le preparati inainte lasati acestea sa se raceasca complet. Puneti-le apoi intr-un robot de bucatarie si procesati pana cand se formeaza o pasta fina. Adaugati ouale, sarea si uleiul de masline mixand pentru cateva secunde.

Intr-un bol puneti pasta de sfecla si faina amestecand pana se formeaza un aluat si faina este incorporata. Transferati pe o suprafata acoperita bine cu faina (acoperiti si mainile cu faina) si framantati aceasta pana cand este moale si elastica aproximativ 10 minute, adaugand cate o lingura de faina cand devine lipicioasa.

Asezati pe un foaie de copt si presarati faina pe toate partile aluatului apoi acoperiti cu un bol. Lasati sa stea 20 de minute. Intre timp pregatiti umplutura. Cu blenderul amestecati gorgonzola si mozzarella intr-o pasta adaugati apoi ricotta, parmezanul si sarea, amestecati bine intr-un bol.

Taiati aluatul in 4 parti aproximativ egale. Lucrati cu o bucata o data lasand celelalte acoperite cu bolul. Intindeti aceasta foarte foarte subtire presarand faina pe toate partile pentru a nu se lipi. Taiati forme rotunde cu diametru de 8 cm.

Pe fiecare puneti 1/2 lingurita de umplutura. Rezistati tentatiei sa puneti prea mult. Puneti putina apa intr-un pahar si cu degetul ungeti finut doar marginea unei jumatati si duceti aceasta peste celalalt capat, apasati usor apoi cu varful unei furculite ca sa sigilati.

Procedati la fel si cu restul de aluat acoperind ravioli care au fost terminate cu un prosop. Aduceti o oala mare cu apa si sare la fierbere lenta. Intre timp faceti sosul. Intr-o tigaie puneti untul si cand acesta incepe sa faca mici bule adaugati salvia si sare dupa gust. Puneti ravioli in apa si lasati 2 minute.
Nu puneti prea multe in oala o data.


Serviti imediat cu unt, optional foarte putina coaja de portocala rasa.

* Faceti tot aluatul si dupa aceea incepeti sa fierbeti ravioli. Pana atunci tineti acestea pe o foaie de copt presarata cu faina separat una de alta pentru evita sa se lipeasca (eu le-am pus una peste cealalta pentru a avea mai mult spatiu dar nu recomand deoarece am pierdut mult timp separandu-le).
Tineti-le acoperite tot timpul cu un prosop.

** Daca optionati pentru coaja de portocala la servire puneti foarte putin deoarece poate avea un gust amar.

*** In pozele cu aluat este portie dubla deoarece cu cealalta jumatate am facut tagliatele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
2
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Gogosari Copti cu Usturoi
3
Garnituri

Gogosari Copti cu Usturoi

Gogosari Copti cu Usturoi
Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
4
Conserve, muraturi

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Dragii mei prieteni virtuali va doresc din suflet sa aveti parte de un Craciun fericit cu sanatate, bucurii, multe impliniri...

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia