Sfecla se curata si se poate fierbe in cucta timp de 12 minute (de cand incepe sa scoata aburi) sau se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la cuptor intre 45 min - 1 ora la 200 c (gaz 6). Eu le-am fiert cu o seara inainte acestea fiind deja reci si intre timp au mai lasat apa.
Nu le taiati daca le fierbeti. Daca le preparati inainte lasati acestea sa se raceasca complet. Puneti-le apoi intr-un robot de bucatarie si procesati pana cand se formeaza o pasta fina. Adaugati ouale, sarea si uleiul de masline mixand pentru cateva secunde.
Intr-un bol puneti pasta de sfecla si faina amestecand pana se formeaza un aluat si faina este incorporata. Transferati pe o suprafata acoperita bine cu faina (acoperiti si mainile cu faina) si framantati aceasta pana cand este moale si elastica aproximativ 10 minute, adaugand cate o lingura de faina cand devine lipicioasa.
Asezati pe un foaie de copt si presarati faina pe toate partile aluatului apoi acoperiti cu un bol. Lasati sa stea 20 de minute. Intre timp pregatiti umplutura. Cu blenderul amestecati gorgonzola si mozzarella intr-o pasta adaugati apoi ricotta, parmezanul si sarea, amestecati bine intr-un bol.
Taiati aluatul in 4 parti aproximativ egale. Lucrati cu o bucata o data lasand celelalte acoperite cu bolul. Intindeti aceasta foarte foarte subtire presarand faina pe toate partile pentru a nu se lipi. Taiati forme rotunde cu diametru de 8 cm.
Pe fiecare puneti 1/2 lingurita de umplutura. Rezistati tentatiei sa puneti prea mult. Puneti putina apa intr-un pahar si cu degetul ungeti finut doar marginea unei jumatati si duceti aceasta peste celalalt capat, apasati usor apoi cu varful unei furculite ca sa sigilati.
Procedati la fel si cu restul de aluat acoperind ravioli care au fost terminate cu un prosop. Aduceti o oala mare cu apa si sare la fierbere lenta. Intre timp faceti sosul. Intr-o tigaie puneti untul si cand acesta incepe sa faca mici bule adaugati salvia si sare dupa gust. Puneti ravioli in apa si lasati 2 minute.
Nu puneti prea multe in oala o data.
Serviti imediat cu unt, optional foarte putina coaja de portocala rasa.
* Faceti tot aluatul si dupa aceea incepeti sa fierbeti ravioli. Pana atunci tineti acestea pe o foaie de copt presarata cu faina separat una de alta pentru evita sa se lipeasca (eu le-am pus una peste cealalta pentru a avea mai mult spatiu dar nu recomand deoarece am pierdut mult timp separandu-le).
Tineti-le acoperite tot timpul cu un prosop.
** Daca optionati pentru coaja de portocala la servire puneti foarte putin deoarece poate avea un gust amar.
*** In pozele cu aluat este portie dubla deoarece cu cealalta jumatate am facut tagliatele.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii