Ravioli cu Radicchio si Speck

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

Umplutura si sos:
radicchio
2 felii de speck
unt cit o nuca
Pasta (2 persoane=10 ravioli):
100gr faina
1 ou
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Am taiat radicchio felii marunt si l-am pus sa se caleasca in tigaie cu 1 lingura de ulei. Am mai amestecat din cind in cind.. nu se pune sare caci e speck-ul sarat. Cind e gata innabusit, s-a inmuiat - se adauga si speck-ul taiat subtirel.

Am facut foaia din faina si ou, am intins cit de subtire posibil. Am taiat patrate (pt ca voiam sa iasa toate de aceeasi masura), am pus umplutura cu lingurita in mijlocul patrtului de pasta, am asezat alta pasta deaspura si am strivit bine intii cu mina sa iasa aerul si apoi cu dintii de la furculita sa fiu sigura ca stau lipiti si nu se desfac la fiert.

Am pus la fiert o oala mare cu apa, sare si 2 picaturi de ulei. Cind apa clocotea am dat focul mic, apa sa ramina la temperatura maxima dar sa nu clocoteasca ca sa nu desfaca ravioli.

Am pus pasta cu grija in apa (chiar daca se lipesc unii de altii, nu incercati sa ii desfaceti voi caci se vor rupe; in apa se desfac singuri!) . Dupa 1-2 min maxim i-am scos cu spumiera si i-am pus in tigaia cu restul de umplutura si untul. Din nou la foc, amestecati cu mare grija ... mai mult prin miscarea tigaii. Nu amestecati cu lingura!!

Intre poza 5 si 6 se vede ca in prima erau toti 10 intr-o farfurie apoi sunt numai jumatate din ei intr-o farfurie. Se vede clar ca au mai crescut (s-au " umflat " in apa fiarta)...
Radicchio (adica un neam de cicoare..) si speck este carne sarata si aromata lasata pt vreo 30 zile de zile asa apoi afumata ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ravioli cu Radicchio si Speck" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua
unt

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ravioli cu Radicchio si Speck