Ravioli cu Radicchio si Speck

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ravioli cu Radicchio si Speck

Ingrediente

  • Umplutura si sos:
  • radicchio
  • 2 felii de speck
  • unt cit o nuca
  • Pasta (2 persoane=10 ravioli):
  • 100gr faina
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Am taiat radicchio felii marunt si l-am pus sa se caleasca in tigaie cu 1 lingura de ulei. Am mai amestecat din cind in cind.. nu se pune sare caci e speck-ul sarat. Cind e gata innabusit, s-a inmuiat - se adauga si speck-ul taiat subtirel.

Am facut foaia din faina si ou, am intins cit de subtire posibil. Am taiat patrate (pt ca voiam sa iasa toate de aceeasi masura), am pus umplutura cu lingurita in mijlocul patrtului de pasta, am asezat alta pasta deaspura si am strivit bine intii cu mina sa iasa aerul si apoi cu dintii de la furculita sa fiu sigura ca stau lipiti si nu se desfac la fiert.

Am pus la fiert o oala mare cu apa, sare si 2 picaturi de ulei. Cind apa clocotea am dat focul mic, apa sa ramina la temperatura maxima dar sa nu clocoteasca ca sa nu desfaca ravioli.

Am pus pasta cu grija in apa (chiar daca se lipesc unii de altii, nu incercati sa ii desfaceti voi caci se vor rupe; in apa se desfac singuri!) . Dupa 1-2 min maxim i-am scos cu spumiera si i-am pus in tigaia cu restul de umplutura si untul. Din nou la foc, amestecati cu mare grija ... mai mult prin miscarea tigaii. Nu amestecati cu lingura!!

Intre poza 5 si 6 se vede ca in prima erau toti 10 intr-o farfurie apoi sunt numai jumatate din ei intr-o farfurie. Se vede clar ca au mai crescut (s-au " umflat " in apa fiarta)...
Radicchio (adica un neam de cicoare..) si speck este carne sarata si aromata lasata pt vreo 30 zile de zile asa apoi afumata ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce