Ravioli cu ciuperci si sos Alfredo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ravioli cu ciuperci si sos Alfredo

Ingrediente

  • 6-7 ciuperci champinion
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 cescuta parmezan ras pt ciuperci
  • 1 cescuta parmezan ras pt sos
  • 2 linguri mozzarella
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita de faina
  • marar si patrunjel tocat
  • 4 foi de paste proaspete sau foi pentru rulouri chinezesti (egg roll)

Mod de preparare

Se pune ceapa la prajit cu usturoiul si apoi se adauga ciupercile tocate marunt. Se lasa sa se prajeasca pana scade apa lasata de ciuperci. Intr-un castron se amesteca oul, pesmetul, 1 cescuta de parmezan si mozzarella cu ciupercile cand s-au mai racit un pic. Se adauga piper si marar si patrunjel.

Se pune cate o lingurita de ciuperci pe foaia de pasta lasandu-se loc pentru a forma niste pachetele micute. Se acopera cu o alta foaie de pasta care o fost unsa cu apa si se lipesc impreuna. Se taie ravioli cu o forma de prajituri sau cu mana libera.

Se pune o oala cu apa putin sarata la fiert si cand clocoteste se adauga ravioli. Se fierb cca 5 minute, apoi se strecoara.

Intr-o craticioara se face sosul de branza Alfredo. Se topeste o lingura de unt pe foc mic, apoi se aduaga o lingurita de faina sa se prajeasca foarte putin. Se pune apoi laptele si se lasa un minut sa se ingroase. Se aduaga parmezanul si mozzarella si se amesteca pana se topesc.

Se servesc ravioli calzi cu sosul de branza Alfredo si cu parmezan ras pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa