Pizzoccheri sau Paste din Faina de Hrisca

Postat pe: 19-12-2012
(0)

Ingrediente

Ingrediente:
pentru pizzoccheri
100 gr faina de hrisca
50 gr faina alba de griu (de piine sau prajituri) apa la temperatura camertei cit este novoie ca sa framintam si sa obtinem un aluat care nu este lipicios
si evident faina si de hrisca si alba de griu cit este nevoie ca sa presaram pe planseta si pe sucitor
1/4 varza de preferat din cea creata Savoy
4-5 cartofi daca sunt mici (de marimea unui ou sau mai mici am folosit eu) 80 gr unt
2-3 catei de usturoi (nu folositi din cel chinezesc) 100 gr felii de caşcaval
brinza Grana rasa sau tot cascaval ras
sare si piper

Mod de preparare

Fierbeti in apa sarata varza taiata felii subtiri si cartofii curatati de coaja si pusi intregi sau chiar jumnatati depinde de dimensiune.

Framintati un aluat din cele doua tipuri de faina adaugind apa l temperatura camerei si un pic de sare. Lasati aluatul sa se odihneasca cind este destul de fin si nu s emai lipeste de miini. Apoi intindeti o foaie de 3 mm si taiati fisiile la 5 mm latine si 7-8 cm lungime.

Cind varza si cartofii sunt fierte le puteti lasa in oala si adaugati si pasta sau le scoateti fara sa aruncati apa si in aceeasi apa fierbeti pastele (fiind pasta proaspata se fierbe èutin, citeva minute.. ideal este sa o gustati si mai ales sa nu uitati ca o sa o puneti apoi si la cuptor deci nu o fierbeti pina cind se dezintegreaza).


In acest timp cit pasta fi3erbe puneti untul intr-o tigaie impreuna cu cateii de usturoi striviti sau taiati bucati mari si lasati sa se topeqsca untul si sa se aromatizeze de la usturoi. Ideal este ca la sfirsit sa aruncati usturoiul mai ales daca serviti acest fel musafirilor.

Intr-o tava de cuptor, eu am folosit una de sticla rezistenta la cuptor puneti straturi de varza si cartofi, pizzoccheri, brinza rasa si felii de cascaval si tot asa,... la sfirsit varsati untul aromatiszat cu usturoiul si puneti tpotul la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie deja cald la 180°c si lasati in cuptor pina cind cascavalul se topeste.

Serviti cald si fara sa amestecati in tava, puteti adauga putin piper macinat proaspat deasupra..
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pizzoccheri sau Paste din Faina de Hrisca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizzoccheri sau Paste din Faina de Hrisca