Pizzoccheri sau Paste din Faina de Hrisca

Complexitate
redusa
Pizzoccheri sau Paste din Faina de Hrisca

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • pentru pizzoccheri
  • 100 gr faina de hrisca
  • 50 gr faina alba de griu (de piine sau prajituri) apa la temperatura camertei cit este novoie ca sa framintam si sa obtinem un aluat care nu este lipicios
  • si evident faina si de hrisca si alba de griu cit este nevoie ca sa presaram pe planseta si pe sucitor
  • 1/4 varza de preferat din cea creata Savoy
  • 4-5 cartofi daca sunt mici (de marimea unui ou sau mai mici am folosit eu) 80 gr unt
  • 2-3 catei de usturoi (nu folositi din cel chinezesc) 100 gr felii de caşcaval
  • brinza Grana rasa sau tot cascaval ras
  • sare si piper

Mod de preparare

Fierbeti in apa sarata varza taiata felii subtiri si cartofii curatati de coaja si pusi intregi sau chiar jumnatati depinde de dimensiune.

Framintati un aluat din cele doua tipuri de faina adaugind apa l temperatura camerei si un pic de sare. Lasati aluatul sa se odihneasca cind este destul de fin si nu s emai lipeste de miini. Apoi intindeti o foaie de 3 mm si taiati fisiile la 5 mm latine si 7-8 cm lungime.

Cind varza si cartofii sunt fierte le puteti lasa in oala si adaugati si pasta sau le scoateti fara sa aruncati apa si in aceeasi apa fierbeti pastele (fiind pasta proaspata se fierbe èutin, citeva minute.. ideal este sa o gustati si mai ales sa nu uitati ca o sa o puneti apoi si la cuptor deci nu o fierbeti pina cind se dezintegreaza).


In acest timp cit pasta fi3erbe puneti untul intr-o tigaie impreuna cu cateii de usturoi striviti sau taiati bucati mari si lasati sa se topeqsca untul si sa se aromatizeze de la usturoi. Ideal este ca la sfirsit sa aruncati usturoiul mai ales daca serviti acest fel musafirilor.

Intr-o tava de cuptor, eu am folosit una de sticla rezistenta la cuptor puneti straturi de varza si cartofi, pizzoccheri, brinza rasa si felii de cascaval si tot asa,... la sfirsit varsati untul aromatiszat cu usturoiul si puneti tpotul la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie deja cald la 180°c si lasati in cuptor pina cind cascavalul se topeste.

Serviti cald si fara sa amestecati in tava, puteti adauga putin piper macinat proaspat deasupra..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia
Bucataras.RO

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Aceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill! ...

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura