Dizolvam drojdia in apa calduta si adaugam la el 1/2 lingurita sare si 1 lingurita zahar. Turnam la faina apa in care am dizolvat drojdia, framantam bine si adaugam 25 ml ulei continuand sa lucram aluatul pana se absoarbe tot uleiul. Se pune aluatul intr-o punga de plastic si se da la rece pana cand ne apucam sa coacem pizza (poate sa stea si cateva ore bune ).
Se rup din aluat bucati, si se intind cat mai subtire. Se unge o folie de aluminiu cu un pic de ulei de masline se aseaza peste aluatul intins si se stropeste cu un pic de ulei si aluatul. Se pune deasupra sunca taiata, boabe de porumb, cascaval ras, ketchup si se da la cuptorul preincalzit pe grilajul din cuptor.
Astfel coapt, aluatul de la pizza ramane la fel de subtire cum am intins-o. Este delicioasa. Din cantitatea descrisa mai sus va ies aproximativ 4 buc pizza mai mari.
Pofta Buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorIata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii